Gå til sidens hovedinnhold

Hilda Festes DNA funnet hjemme hos drapssiktet

Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet vil fengsle Os-siktet i tolv nye uker, og nå går de ut med nye beviser mot den siktede.

Fredag er det klart for rettsmøtet for forlengelsen av fengslingen til den siktede 18 åringen i Os-drapet. Møtet avholdes i Bergen tingrett fredag kl. 09.00.

  • Nyheter

I en pressemelding skriver politiet at det vil bli begjært fengsling i tolv uker.

NYE BEVIS

Onsdag går politiet ut med nye beviser mot den siktede:

  • 18-åringens DNA og fingeravtrykk i blod i Hilda Festes leilighet
  • Avdødes DNA i 18-åringens bolig

Politiet bekrefter nå at DNA og fingeravtrykk knytter 18-åringen til drapet på Hilda Feste 1. januar

Fredag blir osingen begjært fengslet i tolv uker. Politiet ønsker å ha ham i varetekt til rettssaken mot ham kommer opp for rettsapparatet.

– Vi kan nå bekrefte at siktedes fingeravtrykk er funnet i avdødes blod. Hans DNA er også funnet på åstedet. Etter pågripelsen har vi fått svar på at avdødes DNA er funnet i siktedes bolig. Hvordan og på hvilken måte det ble funnet, ønsker vi foreløpig ikke å kommentere, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til BA.no.

Selv vil 18-åringen be om å bli løslatt.

FLERE BEVIS

– Begrunnelsen for fengslingen vil være at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken og at det vil stride mot allmenhetens rettsfølelse hvis den siktede løslates, skriver politiadvokat Asbjørn Onarheim i pressemeldingen.

18-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 24. februar. Han er siktet for å ha voldtatt og drept Hilda Feste (98) i hennes hjem første nyttårsdag i år. Mannen ble pågrepet i sitt hjem bare noen hundre meter fra åstedet i Gamleheimshagen på Os.

Politiet har hele tiden vært svært sparsomme med opplysninger, med har uttalt at de har sikret seg både tekniske og taktiske bevis som knytter 18-åringen til drapet.

HUSKER INGENTING

Politiet har anslått at drapet på Feste skjedde cirka klokken 2115 første nyttårsdag. Osingen skal ha besøkt en kamerat cirka klokken 1930. Der skal de to ha drukket sprit, før kameraten kastet ham ut.

18-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og sier han ikke husker noe.