– Ikke skyldig

BA.no fikk komme inn på Vest Tank sitt anlegg i Sløvåg om kvelden, om lag ni timer etter den enorme eksplosjonen (24.05.2007).

BA.no fikk komme inn på Vest Tank sitt anlegg i Sløvåg om kvelden, om lag ni timer etter den enorme eksplosjonen (24.05.2007). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Ingen av de tre tiltalte i Sløvåg-saken erkjente straffeskyld på noen av tiltalepunktene.

DEL

Det kom frem i rettssaken, som startet i Nordhordland tingrett i dag.

  • Krim

Den ni sider lange tiltalen innholder flere tiltalepunkter mot en eller flere av de tre.

De er blant annet beskyldt for å ha forårsaket alvorlig fare for liv og helse ved å ta imot avfall til rensing som de ikke hadde tillatelse til av Statens forurensingstilsyn.

Det er kalt inn rundt 80 vitner i saken, som forventes å være ferdig i uke to til neste år.

Saken mot mot daglig leder Jostein Berland, styreformann Trond Emblem og kjemiker Karl-Jan Erstad i Vest Tank skulle etter planen ha startet klokken 0900 i Nordhordland tingrett mandag 2. november.

Saken ble utsatt, i én uke, som følge av sykdom med svineinfluensa hos en av medforsvarerne.

Torsdag 5. november kom nyheten om at saken kanskje ville bli utsatt til neste år. Da var det advokat Per Magne Kristiansen som hadde fått influensa.

Fredag 13. november opplyste tingretten til NTB at saken igjen var utsatt. Den skulle da ha startet mandag 16. november.

– Det er beklagelig med enda en utsettelse, men nå håper vi at saken kan komme i gang fra mandag 23. november, sier aktor, førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim.

Det var i utgangspunktet satt av seks uker til å behandle den omfattende saken.

Artikkeltags