– Dette er en sak vi ser meget alvorlig på, vi har hatt flere møter om disse to ranene så langt i dag, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved Brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

To kvinner ble slått ned og ranet i Bergen sentrum med to timers mellomrom i løpet av natt til søndag.

– Den første kvinnen gikk i krysset Kaigaten/Christies gate. Hun kjente at noen pirket henne i ryggen mens hun gikk og snakket i mobiltelefonen. Før hun fikk snudd seg, fikk hun et hardt slag i ryggen og falt ned på kne, sier Doksæter.

LØP: Den 20 år gamle kvinnen mistet mobilen sin på bakken.

– Gjerningsmannen plukket opp telefonen og la på sprang. Hun fikk ikke med seg så mye av beskrivelsen av mannen, bortsett fra at han var mellom 20 og 30 år og hadde et østeuropeisk utseende.

Overfallet skjedde i 0130-tiden.

TINNING: I 0330 tiden var en kvinne i begynnelsen av tyveårene på vei hjem fra Sentrum. Hun pratet i telefonen med en bekjent på vei utover Nordnes.

– Omtrent ved Høgskolen, ble hun oppmerksom på en mann som gikk like bak henne. Hun fikk en finger i ryggen og da hun snudde seg, slo han henne i tinningen så hun falt. Gjerningsmannen tok telefonen hennes og ble borte. Han blir beskrevet som mellom 25 og 30 år og med kort hår, sier Doksæter.

Måten overfallene ble utført gjør at politiet tror det er samme gjerningsmann.

– Det er brutalt og det er utført i nøyaktig samme modus. Jeg kan ikke huske at vi har hatt lignende episoder og dette er en lei tendens.

Doksæter ber om tips i saken.

– Begge jentene var alene da overfallene skjedde, men om noen har sett noe, ber vi om at de tar kontakt med politiet.

Hordaland politidistrikt har telefon 02800 eller 55 55 63 00. Ingen av kvinnene ble alvorlig skadet.