Krasjet i seks biler med politiet på hjul

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet måtte krasje inn i bilen for å få stoppet den rusede føreren. Nå får han aldri kjøre bil igjen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

En 35-åring er nå dømt til ni måneders fengsel og tap av førerkortet for alltid.

Han ble i Nordhordland tingrett dømt for en rekke tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand, hensynsløs kjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

STJÅLET VAREBIL

Det alvorligste forhold stammer fra 6. september i fjor.

I en stjålet varebil og ruset på amfetamin og heroin, satte han både sitt eget og andres liv i fare.

Det hele startet da 35-åringen ble observert kjørende i en stjålet bil på Møhlenpris. Selv hevder 35-åringen at han bare lånte den av en bekjent som hadde kjøpt den fullt funksjonelle firmabilen for 1500 kroner, en forklaring retten ikke festet sin lit til.

Firmabilen var stjålet fra en bensinstasjon noen dager i forveien, og bilen skal ha blitt observert av personer som kjente igjen bilen og som la seg på hjul.

VILL BILJAKT

Da startet villmannskjøringen til 35-åringen. På Møhlenpris krasjet han inn i tilsammen seks biler, og det hele utartet seg til en biljakt med to politipatruljer på hjul.

Ferden fortsatte over Nygårdshøyden, gjennom Nygårdsparken og over gamle Nygårdsbro. Her kjørte han delvis i bybanesporet med Bybanen midt imot.

I Møllendalsveien så politiet seg nødt til å stoppe bilen ved å kjøre på den slik at den snurret og kolliderte med et nettinggjerde og en lyktestolpe. Da hadde ferden til dels gått gjennom enveiskjøringer, dels på gatetun hvor fysiske sperringer for å hindre kjøring var blitt skubbet bort, dels på fortau og altså i bybanetraseen.

– MENNESKELIV VAR I FARE

I dommen fra Nordhordland tingrett står det:

«Det fremstår for retten som åpenbart at menneskeliv var i fare ved denne villmannskjøringen».

Bergentrubadur Fred Ove Recksten var vitne til 35-åringen ville ferd over Møhlenpris. Til BA.no uttalte han følgende om kjøringen.

– Helt tussete. Fullstendig villmannkjøring. Han kan umulig ha vært nykter, sa Reksten.

– Det bare flaks at ingen har meid ned noen – med det forbehold at han ikke faktisk har gjort det. Han kunne ha truffet noen barn – det er mange barn ute og går på Møhlenpris på denne tiden, sa den folkekjære bergenspatrioten til BA.no 6. september.

BLE SKADET

Den dømte pådro seg skader i beina under kollisjonen. Han hadde ikke gyldig førerkort, og han var i besittelse av narkotika.

35-åringen har erkjent at han var ruset på amfetamin/metamfetamin og heroin.

I tillegg til en fengselsstraff på ni måneder og tapet av førerretten for alltid, må mannen betale en bot på 8000 kroner. Det var i tråd med aktors påstand.

Artikkeltags