Krever 120 dagers fengsel

Aktor Rune Malt i saken mot  Michele Saluzzi som er tiltalt for uaktsomt å ha forårsaket brannen i Skuteviksbodene i 2008.

Aktor Rune Malt i saken mot Michele Saluzzi som er tiltalt for uaktsomt å ha forårsaket brannen i Skuteviksbodene i 2008. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

For å ha forårsaket brannen i Skuteviksbodene i 2008.

DEL

Aktor la i dag ned påstand om 120 dagers fengsel for Michele Saluzzi som er tiltalt for uaktsomt å ha forårsaket brannen i Skuteviksbodene i 2008.

– Det er særlig klanderverdig at han forlot pizzastekingen og sovnet. Det er utelukkende flaks at det ikke gikk liv med i brannen, sa aktor Rune Malt i sin prosedyre.

  • Krim

Malt la til grunn som bevist at det hadde vært en frityrkoker med olje oppå hybelkomfyren, og støtter seg til vitneutsagn og krimtekniske undersøkelser.

– Han skulle fjernet frityrkokeren fra komfyren, og han skulle sjekket bedre når han satte støpselet i kontakten, sa aktor.

Aktor tilbakebeviste opplysninger fra enkelte sakkyndige som mener brannen kan ha startet i det elektriske anlegget. Han mener dette ikke stemmer med brannens utvikling og vitneopplysninger, og karakteriserte uttalelsene om andre brannårsaker som synsing.

Aktor ba om at 60 dager av straffen blir gjort betinget med en prøvetid på to år, og at han må betale 10 000 kroner i saksomkostninger.

Verdier for 68 millioner kroner gikk tapt, men dette erstatningskravet vil eventuelt bli en sivilrettslig erstatningssak dersom han blir funnet skyldig.

Saluzzi nekter straffskyld, og senere i dag vil hans forsvarer legge ned påstand om full frifinnelse.

Artikkeltags