Kvinne siktet for fangesex

For  fengselsansatte er det straffbart å  ha seksuell omgang med innsatte mens de soner. Nå må en tidligere fengselsbetjent møte i retten etter at hun falt for en drapsdømt fange.

For fengselsansatte er det straffbart å ha seksuell omgang med innsatte mens de soner. Nå må en tidligere fengselsbetjent møte i retten etter at hun falt for en drapsdømt fange. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Fengselsbetjenten innledet et seksuelt forhold til en drapsdømt fange i Bergen fengsel. Nå vil påtalemyndigheten ha den kvinnelige betjenten bak lås og slå i ni måneder.

DEL

I januar og februar i fjor innledet den kvinnelige ekstrabetjenten i 20-årene et kjærlighetsforhold til en ni år eldre mannlig innsatt i fengselet på Hylkje.

  • Krim

Han har i en rekke år sittet inne for drap. Da mannen var ute på permisjoner hadde ekstrabetjenten flere samleier med ham, blant annet på et hotell i Bergen.

BLE POLITIANMELDT

Fengselsledelsen fattet mistanke til kjærlighetsforholdet, og saken ble anmeldt til politiet.

I avhør har kvinnen erkjent kjærlighetsforholdet. Hun måtte slutte i jobben, og hun har ikke lenger noe ansettelsesforhold i fengselsvesenet.

Under etterforskningen kom det frem at kvinnen også skal ha brutt taushetsplikten. Ifølge siktelsen skal hun ha gitt den drapsdømte kjæresten opplysninger om andre innsatte i fengselet. Blant annet om deres adferd i fengselet og hvilken avdeling det var levert søknader til.

Hun opplyste også mannen om organisatoriske forhold i fengselet, som hvem som var på vakt, hvor mange som var på vakt og bemanningssituasjonen.

– Vi mener dette er graverende og vil nedlegge påstand om ni måneders fengsel, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til BA.

FORHOLDET FORTSATTE

Etter det BA kjenner til skal kjærlighetsforholdet ha fortsatt mellom eks-betjenten og den innsatte selv etter at hun måtte slutte i februar i fjor.

I dag skulle kvinnen ha møtt til en såkalt tilståelsesdom i Bergen tingrett.

Foruten brudd på taushetsplikten er hun siktet etter straffelovens paragraf 194, som setter forbud mot at ansatte har seksuell omgang med noen som er plassert i fengsel. Strafferammen er inntil seks års fengsel.

Men i samråd med forsvareren har kvinnen nå bestemt at hun vil ha full bevisføring.

– Hun ønsker ikke denne saken avgjort ved en tilståelsesdom. Hun ønsker bevisførsel og den trygghet som en tingrettsbehandling gir henne, sier forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen til BA.

Artikkeltags