– Mishandlet av sin bror i ett døgn

Artikkelen er over 10 år gammel

I et døgn skal den 17 år gamle innvandrerjenten ha blitt mishandlet og banket opp av sin eldre bror. Nå frykter hun at hun blir sendt tilbake til Palestina.

DEL

Kriminalpolitiet fikk melding om den grove familievoldssaken i Bergen vest i midten av mai i år.

Skolejenten skal ha kommet på kant med sin palestinske familie. Hennes norske venner og vestlige stil skal ikke ha blitt godt mottatt i innvandrerfamilien.

Ifølge siktelsen skal hennes 23 år gamle bror ha holdt henne innestengt og mishandlet henne grovt flere ganger i perioden 13. til 14. mai.

FORBUD: I en kjennelse fra Bergen tingrett har broren fått forbud mot å kontakte søsteren, foreløpig frem til utgangen av året. Han har også fått forbud om å få andre til å ta kontakt med henne på hans vegne. Barnevernet er koblet inn i saken.

Forbudet gjelder all kontakt; oppsøking av adresse, skole, telefon, sms og andre kommunikasjonsmidler.

Etter det BA får opplyst er det ikke mistanke om at familien har hatt planer om å tvangsgifte jenten.

Men i kjennelsen fra retten går det frem at det er grunn til å tro at siktede eller andre personer i familien vil ta henne med til Palestina mot hennes vilje. Retten legger også til grunn at det er fare for at hun kan bli utsatt for nye overgrep av broren.

SIKTET: Politiet bekrefter overfor BA at saken er under etterforskning, og at 23-åringen er siktet etter straffelovens bestemmelse om familievold som har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Den siktede mannen har bodd i Norge i syv år og har oppholdstillatelse.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier forsvareren, advokat Frode Skogvold til BA.

Artikkeltags