Gå til sidens hovedinnhold

– Mistanken mot kvinnen styrket

Artikkelen er over 7 år gammel

I fire uker har kvinnen (41) sittet i varetekt etter knivdrapet på samboeren på Møhlenpris. Politiet tror ingen andre var involvert i ugjerningen.

– Vi mener saken er styrket gjennom etterforskningen den siste måneden, sier politiadvokat Trond Eide til BA.

I morgen blir 41-åringen begjært fengslet i seks nye uker i Bergen tingrett. Hun nekter fortsatt straffskyld.

– Deler av etterforskningen har vært rettet mot om det kan være andre gjerningspersoner, men det er ingenting som er kommet frem i avhør, rundspørringer og av tekniske undersøkelser som underbygger at andre kan ha begått drapet, sier Eide.

Kvinnen ber om å bli løslatt, men hun stiller selv ikke i fengslingsmøtet torsdag. Hun har godtatt såkalt kontorforretning, det vil si at dommeren behandler fengslingsspørsmålet på bakgrunn av dokumentene i saken.

– FORTSATT PREGET

Denne uken har hun vært i to nye avhør.

– Hun fremstår fortsatt som preget og svak. Hun gir uttrykk for et tankemessig kaos rundt det som skjedde denne morgenen, 4. november, sier forsvareren hennes, advokat Rune Valaker til BA.

Da politiet rykket ut til åstedet på Møhlenpris skal kvinnen først ha fortalt at hun og samboeren hadde vært alene i leiligheten.

Like etter forklarte hun at hun hadde hørt støy fra to andre personer ute i gangen og at mannen hadde kommet inn og sagt at han hadde blitt stukket idet han segnet om.

Ingen naboer eller andre skal ha hørt bråk eller støy fra leiligheten denne morgenen. Leiligheten bar også preg av å ha vært noenlunde ryddig og ikke tegn til at det hadde vært kamp mellom avdøde og andre, får BA opplyst.

KJØKKENKNIVER

Politiet satte umiddelbart i gang søk med hunder, uten at det ble funnet spor av gjerningsmenn eller drapsvåpen.

41-åringen skal ha pekt ut en gryte med kjøkkenkniver som lå i vann i oppvaskkummen. Disse blir nå undersøkt med henblikk på spor av biologisk materiale.

– Vi mener å ha funnet en mulig drapskniv, sier Eide.

Da kvinnen ble fengslet etter drapet la retten vekt på at ingen andre skal ha vært sett i nærheten av åstedet, bortsett fra et vitne som skal ha sett en person løpe i området på Møhlenpris mandag morgen.

STRAFFEDØMT TI GANGER

Den drapssiktede kvinnen skal ha slitt med rus siden begynnelsen av tenårene. Hun er tidligere straffedømt ti ganger.

I 2005 stakk hun en 22 år gammel mann i overarmen med en 20 centimeter lang biffkniv på et hospits i Sandviken under en krangel om narkotikakjøp.

«Tror du ikke jeg tør å stikke deg?», skal kvinnen ha sagt før hun stakk ham.

Hun ble senere dømt til fem måneders fengsel. Hun er flere ganger dømt for bæring av kniv på offentlig sted.