Ni års fengsel for dødsvold

Asbjørn Korneliussen (45) ble påført dødelige skader i en leilighet på Melkeplassen i juni i fjor. En 26 år gammel mann er tiltalt for å ha mishandlet ham i flere timer.

Asbjørn Korneliussen (45) ble påført dødelige skader i en leilighet på Melkeplassen i juni i fjor. En 26 år gammel mann er tiltalt for å ha mishandlet ham i flere timer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Roger Blidensol (26) er dømt til ni års fengsel for volden som tok livet av Asbjørn Korneliussen (46).

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Asbjørn Korneliussen (46) ble 27. juni i fjor ble påført omfattende skader etter at Roger Blidensol (26) mishandlet ham.

Nå er Roger Blidensol dømt til ni års fengsel for grov legembeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

DØDE AV SKADENE

46-åringen ble slått og sparket en rekke ganger i kroppen og i hodet. Deretter ble han mishandlet med støvsugerrør og treskaft, og stukket med blomsterkniv.

Mishandlingen pågikk fra 14-tiden om ettermiddagen til klokken 22.

Asbjørn Korneliussen ble påført en rekke skader, blant annet livstruende blodansamling i hjernen og en livstruende rift i tarmen, og døde på Haukeland universitetsykehus klokken 0050 om natten.

«PREGET AV MISHANDLING»

I dommen står det:

«Retten finner det etter dette hevet over tvil at også bukskaden utvilsomt er påført av tiltalte og ved bruk av kraftig vold. Blodforekomstene og deres retning underbygger også at tiltalte må ha blitt slått eller sparket også etter at han lå i bakken. Et kraftig spark mot magen er dermed meget sannsynlig, men det er ikke avgjørende for rettens bevisvurdering hvilken vold som her har vært brukt.

«Også de andre skadene på Korneliussen underbygger at voldsanvendelsen har vært massiv og preget av mishandling. »

Retten mener også at det er hevet over tvil at domfelte har mishandlet Korneliussen med en ledning eller tilsvarende gjenstand. Domfelte har også påført avdøde en rekke brannskader.

ERKJENTE DELVIS STRAFFSKYLD

Roger Blidensol erkjenner delvis straffskyld for grov vold under særdeles skjerpende omstendigheter, og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Asbjørn Korneliussen hadde i noen dager bodd hos en venninne av 26-åringen i Klauvsteinen. Hun anklaget ham for å ha stjålet ting, og skal ifølge domfelte ha låst ham inne i leiligheten 27. juni i fjor.

– Hun traff meg i parken og var fortvilet. Jeg bestemte meg for å hjelpe henne og ta en prat med ham.

I retten hevdet domfelte at Korneliussen gikk til angrep på ham.

26-åringen innrømmer å ha slått tre-fire slag mot hodet og ansiktet til Korneliussen.

– Jeg har ingen minner. Jeg var ruset på piller, amfetamin og sprit denne dagen, fortalte 26-åringen i retten.

– Det går mange timer. Hva skjer, spurte tingrettsdommer Beate Blom

– Jeg husker ikke. Jeg var livredd. Jeg var ikke meg selv.

– Hva var du redd for, spurte dommeren videre.

Jeg hadde slått ned en mann, og får ikke svar av ham. Ingen kontakt. Hva skal jeg gjøre.

– Hadde jeg vært nykter, hadde jeg ringt sykebilen med en gang, hevdet 26-åringen i retten.

Retten påpeker derimot i sin dom at Roger Blidensol har en selektiv hukommelse og at de ikke fester lit til hans forklaring, selv om retten ikke utelukker at det kan ha vært et lite basketak mellom dem to.

Da førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen redegjorde for etterforskningen i sitt innledningsforedrag, kom det frem at 26-åringen tok bilder av offeret og sendte det til et vennepar i timene før Asbjørn Korneliussen døde.

Både kvinnen som bodde i leiligheten, domfelte og avdøde tilhørte et rusbelastet miljø.

FORLOT KORNELIUSSEN BEVISSTLØS

I tillegg til å bli dømt for dødsvolden, er 26-åringen dømt for å ha forlatt Korneliussen i hjelpeløs tilstand.

Retten la til grunn at domfelte forlot Korneliussen i bevisstløs tilstand uten å besørge adekvat hjelp eller pleie til ham. Legehjelp ble først tilkalt av andre klokken 2314.

Roger Blidensol dømmes til å betale de pårørende 360 000 kroner i oppreisning, samt at han må dekke kostnadene for Korneliussens begravelse.

Artikkeltags