Ny fylleskandale

Artikkelen er over 14 år gammel

Nok en politibetjent ved Hordaland politidistrikt er anklaget for fyllekjøring.

DEL

Politimannen etterforskes nå av Sunnhordland og Haugaland politidistrikt.

Mannen i 40-årene har hatt en høy stjerne innad i politiet. I perioder har han fungert som operasjonsleder, politimesterens forlengede arm på nattetid.

I flere år stoppet han også råkjørere og promillekjørere, da han tjenestegjorde i politiets trafikkavsnitt. Nå kan karrieren være over. Arbeidsgiveren truer med avskjedssak.

I AUTOVERNET

Natt til onsdag 29. mars i år kjørte en bil av veien i Lindås. Trafikkuhellet førte til store skader på kjøretøy og autovern. Kolleger som rykket ut til stedet fattet umiddelbart mistanke om promillekjøring.

Politibetjenten ble tatt med til blodprøvetaking. Ydmykelsen ble total da ansvarlig jurist besluttet at politimannen skulle kroppslig undersøkes.

- INGEN KOMMENTAR

– Vi behandler dette som en personalsak, sier administrasjonssjef Arne Vidar Hansen.

BA kjenner imidlertid til at politibetjenten foreløpig er suspendert i et halvt år.

Advokat Helge Wesenberg er forsvarer for den suspenderte politibetjenten. Han ønsket i går ikke å kommentere saken.

  • I forrige måned ble det kjent at en 58 år gammel overbetjent fikk påtaleunnlatelse for å ha møtt beruset opp på jobb. Han hadde bilen med seg, men hevdet at han hadde drukket etter å ha parkert den. Dette ble han trodd på av Sefo.
  • I fjor sto en politimann i 50-årene tiltalt for promillekjøring etter at et vitne på en bensinstasjon hadde meldt fra om at det luktet alkohol av ham. Blodprøven senere på kvelden viste en promille på 1,43. Han ble frifunnet.

Artikkeltags