Politiet glemte å sjekke åpningstiden

Her i Hollendergaten ble 31-åringen og en kamerat tatt da de forsøkte å bryte på en vinduskarm. Han ble frikjent for innbruddsforsøk.

Her i Hollendergaten ble 31-åringen og en kamerat tatt da de forsøkte å bryte på en vinduskarm. Han ble frikjent for innbruddsforsøk. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Er det lov for beboere å bryte seg inn på Indremisjonshjemmet midt på natten? Politiet sjekket ikke saken og retten frifant beboeren.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Det tok BA torsdag formiddag ett minutt å avklare spørsmålet som bergengspolitiet ikke hadde etterforsket da de ville ha en 31-åring dømt for innbruddsforsøk denne uken.

  • Krim

- I utgangspunktet er det stengt og ingen adgang mellom klokken 23 og 08. Noe annet må avtales med nattvakten på forhånd. Det har med sikkerhet og trygghet å gjøre, sier styrer for hjemmet, Bjørn Heradstveit til BA.

Tatt på fersken

Natt til søndag 26. februar i fjor ble en 31-åring og en annen mann tatt på fersk gjerning idet de sammen forsøkte å bryte seg inn på Indremisjonshjemmet ved å bryte på en vinduskarm. De ble oppdaget av vakten som tilkalte politiet.

Da politiet kom til stedet sto de to utenfor vinduet som de hadde forsøkt å bryte opp.

30 bostedsløse

31-åringen bodde på den tiden på hjemmet som er et midlertidig botilbud for rundt 30 bostedsløse. Mange av dem sliter med alkoholisme.

Aktor viste til at husreglene ved hjemmet tilsier at det dreier seg om forsøk på «uberettiget adgang», altså innbruddsforsøk

Bergen tingrett er ikke imponert over politiarbeidet da de gikk i retten med saken mandag.

Refser politiet

For dommerne fremsto det som uklart om reglene er slik at man ikke har adgang etter klokken 23.

«Dette kunne politiet enkelt avklart», skriver tingrettsdommer Marie Vonen i dommen.

På grunn av tvilen ble 31-åringen frikjent for innbruddsforsøk. Dommeren mente at det kunne være snakk om skadeverk, men dette spørsmålet ble det ikke bedt om påtale for.

Det lyktes ikke BA å få en kommentar fra politiets aktor i saken torsdag. Det er uklart om frifinnelsen blir anket.

Artikkeltags