Politimann slipper promillestraff

Artikkelen er over 13 år gammel

Overbetjenten ble målt til to i promille av kollegaene på arbeidsplassen. Likevel slipper han straff

DEL

Politioverbetjenten (58) kjørte bil til jobb og møtte opp sterkt beruset på arbeidsplassen. Nå får han fortsette i jobben, og det blir heller ingen rettssak.

– Vi har besluttet å avgjøre saken med en påtaleunnlatelse uten vilkår, bekrefter lederen for Spesialenheten for politisaker (tidligere Sefo), Jan Egil Presthus, overfor BA.

– Stilles det strengere beviskrav for å dømme politifolk for fyllekjøring enn andre borgere?

– Jeg tror ikke jeg skal begi meg inn på å kommentere et slikt spørsmål på bakgrunn av denne saken, sier Presthus.

Da overbetjenten dunstet alkohol, tok kolleger affære. Blodprøven viste 1,99. 58-åringen forklarte at han drakk noe brennevin etter at han hadde parkert bilen utenfor politistasjonen. Han ville prate med noen kolleger om personlige problemer. Han nektet for fyllekjøring

Spesialenheten for politisaker har konkludert med at de ikke har beviser for å tiltale 58-åringen for fyllekjøring. Det til tross for at en rettslig kjennelse tidligere har slått fast at det foreligger mistanke. «Det er og i seg selv påfallende at han skulle innta en betydelig mengde alkohol i bilen rett før han skulle på arbeid», skrev tingrettsdommeren i en kjennelse i februar. Likevel fikk 58-åringen lappen tilbake.

Les mer om saken i dagens BA.

Artikkeltags