Rimi-ansatt spilte med tippekassen

Den butikkansatte kunne bruke 10 000 kroner på en dag å spille for. Han betalte ikke for innsatsen. Illustrasjonsfoto.

Den butikkansatte kunne bruke 10 000 kroner på en dag å spille for. Han betalte ikke for innsatsen. Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

På en dag kunne 37-åringen fra Bergen spille for 10 000 kroner - av butikkens egen kasse.

DEL

Nå er den tidligere butikkmedarbeideren dømt for grovt økonomisk utroskap. På egne vegne spilte han for til sammen 187 000 kroner, uten å betale for innsatsen.

Mannen ble ansatt i ICA Norge i juni 2011 og fikk ansvar for tippekassen i en Rimi-butikk i Bergen. Bare fem måneder senere begynte spillegalskapen. Etter hvert spilte han med sitt private kort hos Norsk Tipping uten at han betalte for det. I oppgjørsskjemaene fylte han uriktig inn at han hadde betalt for beløpene.

– MISTET 93 000

– Beløp jeg vant brukte jeg til å betale mankoen i tippekassen de foregående ukene, fortalte han i retten.

I løpet av seks uker spilte han for 187 000 kroner som han ikke betalte for. I to andre uker manglet oppgjørene til tippeselskapet i sin helhet. Han fortalte at han mistet beløpet på 93 000 kroner da han skulle til banken for å veksle inn beløpet.

Til sammen ble ICA Norge påført et tap på vel 344 000 kroner. Med fradrag for det beløpet han benyttet kortet sitt for, og beløpet han oppga å ha mistet, utgjør tapet 64 000 kroner i kontanter, ifølge Bergen tingrett.

FIKK SPARKEN

Forholdet ble oppdaget av regnskapsavdelingen i ICA, og han fikk sparken på dagen 4. januar i fjor. Da hadde han holdt på med den elleville spillingen i halvannen måned.

I Bergen tingrett tilsto han nylig de straffbare handlingene.

At de foregikk over et kort tidsrom og med høy intensitet, er skjerpende, mener retten. Påstanden om at han spilte for å dekke inn pengene han angivelig mistet, endrer ikke dette, fastslår dommerne.

Nå er han dømt til 90 dagers ubetinget fengsel. I tillegg må han erstatte beløpet han tusket til seg.

Artikkeltags