Gå til sidens hovedinnhold

- Skoleleder forgrep seg

Artikkelen er over 13 år gammel

Ungdommens (19) møte med arbeidslivet ble et mareritt.

En skoleleder i 40-årene fra Bergens-området er nå siktet for seksuelle overgrep mot 19-åringen.

Overgrepet skal ha skjedd i begynnelsen av februar i år. 19-åringen som er lettere psykisk utviklingshemmet, var utplassert og ble veiledet av mannen som har en teknisk lederstilling ved skolen.

DOMMERAVHØR: Ifølge siktelsen skal mannen ha begått det seksuelle overgrepet mot 19-åringen da de to var alene på kontoret hans i skoletiden.

Dagen før skal han ha kommet med tilnærmelser og forhørt seg om 19-åringens forhold til pornoblader.

Ingen vitner skal ha observert noe i tilknytning til det påståtte overgrepet. Kort tid etter ble saken anmeldt til politiet. På grunn av fornærmedes utviklingshemming ble det foretatt dommeravhør i saken før helgen.

Den tidligere ustraffede skolelederen er foreløpig siktet etter en paragraf i straffeloven som gjelder seksuell handling uten samtykke. Strafferammen er inntil ett års fengsel.

Politiadvokat Britt Erin Meling ved Hordaland politidistrikt bekrefter overfor BA at saken er under etterforskning.

- Det gjenstår fortsatt en del etterforskning, blant annet venter vi svar på tekniske undersøkelser. Det er uklart når det kan forventes en påtalemessig avgjørelse, sier Meling.

NEKTER: Skolelederens forsvarer, advokat Steinar B. Yndestad, ønsker ikke å kommentere saken utover at hans klient nekter straffskyld og bestrider at det skal ha funnet sted et overgrep.

Etter det BA kjenner til skal 19-åringen være preget og slite med ettervirkninger etter hendelsen på skolen.

Han har fått oppnevnt bistandsadvokat, men verken fornærmede eller bistandsadvokaten ønsker å kommentere saken.