Lørdag kveld var han gjest på Tordenskiold Pub, og hjalp til etter at den nå avdøde 27 åringen ble angrepet med en rekke slag mot tinningen.

- Da jeg kom til, var den skadede bevisstløs, men pustet jevnt og tungt. Det var knapt noen som så hva som hadde skjedd, det så vi først på overvåkningsvideoen etter at han var hentet av ambulanse.

ET SKEIVT ORD: Det de da fikk se, var et brutalt overfall. Den siktede 20-åringen reagerte voldsomt på et utsagn fra Kristensen.

- Vi ser at gjerningsmannen reiser seg fra bordet, og smeller en albue midt i fjeset på han som nå er død. Han som blir slått, siger om i benken der han sitter. Så bøyer gjerningsmannen seg over ham, og banker knyttneven knallhardt i tinningen på ham, gjentatte ganger, forklarer mannen, som ønsker å være annonym.

- Men dette så vi altså først etterpå, på videoen. Da jeg kom til, var min vurdering at den skadede enten hadde fått en trøkk mot hjernen, eller tatt en overdose som førte til et han mistet bevisstheten, forklarer han.

HADDE HÅP: - Han har temmelig sikkert fått hjerneblødning. Da går det enten minutter, timer eller i noen tilfeller dager før blødningen forårsaker press mot hjernen, og eventuelt hjerneskade. Da han ble fraktet vekk, for øvrig av personale jeg til vanlig jobber med, var han fortsatt bevisstløs og pustet jevnt og tungt. Det så fredelig ut, og vi håpet det skulle gå bra, at han ville våkne til. Men han ble dessverre dårligere da han kom til sykehuset.

Legen understreker at han uttaler seg som privatperson og gjest ved puben.

- Men siden jeg er lege av yrke, hjalp jeg selvsagt til. Men den skadede var allerede lagt i stabilt sideleie. Jeg sørget for litt friere luftveier og rettet litt på hodet, men han fikk den beste hjelp han kunne få. Jeg ville ikke gjort noe annerledes om jeg var der på jobb, understreker han.

- En kan kanskje spekulere i om han kunne overlevd om vi hadde nevrokirurgisk avdeling vegg i vegg. Men slik jeg ser det, etter å ha sett videoen, ble han påført en traumatisk hjerneskade der og da. Men det gikk altså så fort og egentlig stille at det knapt var noen som fikk det med seg da det skjedde, sier han.

Gjerningsmannen rømte fra stedet, men ble arrestert søndag. Når BA forteller legen at 20-åringen har en dom for besittelse av narkotika, blir ikke legen overrasket.

- Det vi så på opptaket, var en mann i affekt. Angrepet var voldsomt, gjentar han.