Gå til sidens hovedinnhold

Slipper straff etter flyfyll

Artikkelen er over 12 år gammel

Påtalemyndigheten gir opp å straffeforfølge skandalemannskapet på det ukrainske Antonov-flyet.

– Saken er stilt i bero, og den vil på et tidspunkt bli henlagt dersom de ikke dukker opp og melder seg i Bergen, bekrefter politiadvokat Elisabeth Ryen overfor BA.no.

Nyheten gikk verden rundt da det ukrainske mannskapet ble pågrepet av politiet i passkontrollen på Flesland 8. januar i 2007, mistenkt for å være påvirket av alkohol. Mannskapet hadde feiret ortodoks julaften i Bergen med store mengder øl og vodka.

KAPTEINEN DØMT: Etter 46 dager i varetekt tok den 39-årige kapteinen en tilståelsesdom på fem måneders fengsel. Han er for lengst utvist fra Norge.

Det øvrige mannskapet fikk reise hjem etter avhør eller kortere tid i varetekt. Alle mennene i 30-årene hadde en promille på mellom 0,2 og 1,4 da de ble arrestert.

Høsten 2007 tiltalte påtalemyndigheten tre av dem for brudd på luftfartsloven. Og i november samme år skulle tingretten ha klubbet i gang den to dager lange rettssaken.

INTERPOL: Bergenspolitiet forsøkte også å få stevnet de tiltalte gjennom Interpol.

– Vi har noen adresser på mannskapet, men har ikke fått fatt i dem, sier Ryen.

Før mannskapet ble satt på frifot forsikret selskapet at besetningen ville møte i Bergen til en eventuell rettssak.

– Jeg kan forsikre at de ikke vil forsøke å unndra seg straff. Det vil i så fall gjøre skaden ubotelig, sa selskapets talsmann før de ble løslatt.