Mandag ble 52-åringen pågrepet av politiet på Nesttun. Midt på ettermiddagen skal han ha slått etter flere unge kvinner på bybaneholdeplassen.

Han skal også ha åpnet førerdøren på en personbil og skreket høyt til den kvinnelige bilføreren – som naturlig nok ble skremt.

– Sjåføren av denne bilen vil vi svært gjerne få snakket med. I tillegg skal han ifølge vitneopplysninger ha slått i panseret og skreket til en annen kvinnelig bilfører mellom Bybanestoppet og Shell på Nesttun. Også denne kvinnen ønsker vi ved Bergen Sør politistasjon å få kontakt med, sier etterforskningsleder Per Størksen.

  • Politiet ved Bergen Sør politistasjon kan nås på telefon 55 91 91 00.

– Det er klart dette er ikke kjekt å oppleve for noen, og derfor ønsker vi gjerne å snakke med de aktuelle her. Vi tar også imot henvendelser i helgen, sier Størksen.

DØMT I JULI

Mannen er allerede tiltalt for disse forholdene, og onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker onsdag.

Det er nemlig ikke første gang at 52-åringen kommer i politiets søkelys. Senest i juni ble han pågrepet og senere dømt for lignende forhold.

5. juni angrep han en kioskansatt i Olav Kyrres gate, knep henne hard i armen og truet med å knekke armen på henne.

Dagen etter var han på ferde igjen. Denne gang i sitt vante miljø på Nesttun. Uten noen foranledning, slo han en ung kvinne i ansiktet med knyttet neve.

Han truet og angrep en annen kvinne slik at hun måtte søke tilflukt i en rutebuss.

For disse forholdene ble han dømt til fengsel i 90 dager.

SLAPP UT FØR TIDEN

Men 3. august ble han løslatt, 25 dager før tiden. Det gikk altså ikke lang tid før 52-åringen kom i politiets søkelys på ny.

Mannen er for øvrig domfelt hele 16 ganger og bøtelagt 39 ganger.

– Han har et alkoholproblem og når han blir full blir han rabiat. Det går som oftest utover unge kvinner. Edru er han en stillferdig kar, sier politiadvokat Harald Bilberg.

– Han er nå tiltalt for forsøk på legemsbeskadigelse – ettersom kvinnene klarte å hoppe unna – men vi har ikke tenkt å sitte og vente på at han lykkes. Han ble jo dømt for legemsbeskadigelse så sent som i juli. Derfor vil vi be om varetektsfengsling i fire uker, sier Bilberg.