Tilbød seg å følge tiltalte hjem

Klokken 2046 ble en person filmet av ett av overvåkningskameraene ved «gamle» Rema 1000-butikk i Byvegen. Denne filmen ble vist i retten fredag, og politiet antar at filmen er av den tiltalte 19-åringen som går sørover.

Klokken 2046 ble en person filmet av ett av overvåkningskameraene ved «gamle» Rema 1000-butikk i Byvegen. Denne filmen ble vist i retten fredag, og politiet antar at filmen er av den tiltalte 19-åringen som går sørover. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Et ektepar traff den nå 19 år gamle osingen kvelden 1. nyttårsdag.

DEL

Et ektepar som skal ha truffet den drapstiltale osingen kvelden 1. nyttårsdag forklarte seg i retten torsdag. Begge kjenner til den nå 19 år gamle mannen fra lokalmiljøet.

Osingen var 18 år da han ble pågrepet og siktet for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste i hennes hjem i Os. Denne uken behandler Nordhordland tingrett hovedforhandlingene.

– SA MOREN SKULLE MØTE HAM

Paret har forklart politiet at den unge mannen sjanglet langs veien da de så ham.

– Ble du bekymret for ham, spurte aktor Gert Johan Kjelby det kvinnelige vitnet.

– Ja, vi spurte om vi skulle følge ham hjem. Da svarte han at moren skulle møte ham, men det trodde jeg ikke helt på.

HADDE VÆRT PÅ FEST

19-åringen hadde vært på fest hos en kamerat kvelden Hilda Feste (98) ble voldtatt og drept. Kameraten vitnet også i Nordhordland tingrett torsdag.

Han forklarte at den da 18 år gamle mannen var frustrert og virket som om han hadde lyst til å slå noen da han gikk derfra.

– HAN VAR BLID

Ekteparet som traff på ham, oppfattet ham imidlertid som blid.

– Han var tydelig beruset, men blid og i godt humør slik jeg oppfattet ham, sa det mannlige vitnet i retten torsdag.

Ifølge politiet er den drapstiltalte fanget opp av to videovervåkningskameraer på veien hjem. De er plassert ved to Rema 1000-butikker i Os.

Ekteparet skal ha truffet den tiltalte ved den siste butikken. Ifølge politiet viser videoen fra overvåkningskameraet deler av dette møtet.

Filmen, som er tatt klokken 2056 den aktuelle kvelden, er imidlertid mørk. Politiet betegner likevel dette som en sikker observasjon av den tiltalte på grunn av ekteparets forklaring.

Ekteparet skal ha blitt stående en stund og kikke etter den unge mannen for å forsikre seg at han gikk hjemover.

De forteller at han gikk sakte videre i riktig retning.

KONTAKTET POLITIET

Klokken 2113 samme kveld utløste Hilda Feste (98) trygghetsalarmen i Oshaugen, og en hjemmepleier kommer til for å hjelpe henne.

Tidligere torsdag forklarte hun i retten at hun så en mannsperson som voldtok 98-åringen på gulvet inne i eldreboligen.

– Da saken kom opp, snakket vi litt om det. Vi fikk det liksom ikke til å stemme, først var det etterlyst en som var mye eldre. Han var jo så full også, og tidspunktet..., sa kvinnen som møtte den unge mannen langs hovedveien samme kveld.

Etter drapet på Feste jobbet politiet med å kartlegge alle personer som hadde vært ute i Os denne kvelden.

Ekteparet snakket sammen om møtet de hadde hatt med den unge mannen, og undret seg over om han kanskje kunne ha sett gjerningsmannen på veien hjem denne kvelden. De slo seg imidlertid til ro med at politiet hadde snakket med alle som bodde i området.

Den nå 19 år gamle mannen ble pågrepet 21. februar. Dagen etter varslet ekteparet politiet om møtet de hadde hatt med ham kvelden 1. nyttårsdag.

Her får du oversikt over saken:

Artikkeltags