Nå er en studenttillitsvalgt tiltalt for å ha bitt en medstudent i ansiktet.

Nok en gang har en fest ved utdanningsinstitusjonen for vordende næringslivsledere utviklet seg til en skandale.

– Jeg kan bekrefte at en person er tiltalt for legemsbeskadigelse. Det skal ha vært en del beruselse inne i bildet da hendelsen inntraff, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til BA.

Natt til syvende september i fjor ble det festet og drukket tett i NHHs lokaler i Helleveien. På programmet sto «Reversibel sveiseaften». En måned tidligere hadde eldre studenter arrangert sammenkomst for ferske studenter som en del av fadderuken. Nå var det ferskingenes tur til å holde sveisefest for veteranene, noe som vanligvis innebære rebusløp, drikkestafett og andre festligheter.

NACHSPIEL: Ved 0500-tiden om morgenen var det fortsatt liv i leiren. Etter det BA får opplyst skal det ha oppstått krangel mellom flere av studentene. Noen var ikke lenger ønsket på nachspielet. Ifølge tiltalen skal det hele ha endt med at en studenttillitsvalgt bet en av de ferske studentene i øyenbrynet, slik at han fikk et sår som måtte sys med fem sting. Både tiltalte og fornærmede er i 20-årene.

– Jeg har ingen kommentar til denne saken, sier den voldstiltalte studentlederen til BA.

Han ønsker heller ikke å svare på om han erkjenner straffskyld. Men i neste måned må han møte i Bergen tingrett å svare for en anklage som kan gi ham ubetinget fengsel dersom han blir funnet skyldig.

NHHs studentforening har skjenkebevilling for stedene Campus og Klubben. Bergen kommunens kontor for skjenkesaker har ikke fått rapporter om hendelsen.

VARELAGER: – Hvis det ble drukket alkohol tappet fra varelageret ved 0500-tiden om morgenen, er dette ulovlig etter alkoholloven. Men dette vet vi altså ingenting om, og det er ikke alltid vi får rapporter fra politiet, sier kontorsjef i kommunen Gro Gaarder til BA.

Episoden føyer seg inn i rekken av flere saker med NHH-studenter de siste årene som omfatter vold, trusler og bråk.

I 2004 slo blant annet en tidligere leder av Uken ned en medstudent under et kveldsarrangement på skolen. Saken ble politianmeldt og etterforsket. Studenten fikk et forelegg på 4000 kroner for slaget.

Etter en annen episode for snart ni år siden gikk NHH-rektor Victor Norman ut og beklaget seg i avisen.

– Studentene på NHH skal ha mulighet til å ha det hyggelig, og de skal få gå på fest. Men slik som dette skal vi ikke ha det.