Gå til sidens hovedinnhold

Mann i Star Wars-kostyme utløste væpnet politiaksjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet bevæpnet seg og rykket ut med åtte patruljer etter melding om person med våpen.

Det var klokken 1840 at politiet gikk til aksjon ved Åsane senter etter at en person var blitt observert med våpen.

– En bekymret innringer meldte om at en person var ikledd mørk vest og hadde våpen på låret, forklarer politiets operasjonsleder Tatjana Knappen.

Politiet tok meldingen på det høyeste alvor og totalt åtte patruljer rykket ut til stedet. Politiet valgte også å bevæpne seg.

Skulle på kostymefest

Det viste seg etter hvert at vedkommende var utkledd i kostyme.

– Han var på vei til en kostymefest, sier Knappen.

– Så han får lov å gå på festen, altså?

– Da politiet fikk snakket med ham var det ganske åpenbart at dette var snakk om en utkledd person. Han hadde på seg et Star Wars-kostyme, og kan ikke klandres for dette. Dermed vil det ikke få videre konsekvenser for ham, forklarer Knappen.

– Vi må ta det alvorlig

Mannen hadde et ærend innom McDonalds, og det var da politiet fikk oppringingen.

– Kostymet hans har blitt forvekslet med en skuddsikker vest.

– Hva tenker man om at folk kler seg ut i slike kostymer i offentligheten?

– Man bør tenke seg litt om før man går ut utkledd i kostymer som kan oppfattes feil. Det kan ikke sies å være helt slik i dette tilfellet, men våpen og den slags kan man gjerne legge igjen i bilen hvis man skal innom butikken, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at mannen selv ikke fikk med seg det store politioppbudet da det kun var en sivil patrulje som kontaktet ham.

– Han kunne ikke fatte hvorfor dette var en politisak, men når vi får slike meldinger må vi ta det alvorlig og sette inn nødvendige ressurser, sier Knappen og legger til at de setter stor pris på at de får meldinger fra publikum som ser mistenkelige ting.

– Det er veldig viktig. Vi er helt avhengig av tips fra publikum der ute og terskelen for å melde fra til oss skal være lav, sier hun.