Mannen, som nettopp har fylt 21 år, ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag.

Han var opprinnelig siktet og varetektsfengslet i en narkotikasak, etter det BA får opplyst, men rømte fra politiet på en fergekai i Sogn og Fjordane.

Les også: Politiet tror rømt fange kan være i Bergen

– Stjal klær og bil

Etter at han rømte på fergekaien i Vangsnes, har han pådratt seg flere nye siktelser. Han er siktet for å ha stjålet klær og en bil i forbindelse med rømmingen.

Natt til tirsdag stjal mannen trolig en hvit Seat varebil i Vik sentrum og kjørte over Vikafjellet og forbi politisperringer. Han skal også ha stjålet arbeidsklær som hang utenfor en privatbolig i Båtevika mellom Vangsnes og Vik.

Da han ble oppdaget av politiet i Bergen sentrum denne uken, skal han også ha utøvd vold mot politiet.

Politiet lyktes likevel i å arrestere mannen, og han ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker i Bergen tingrett.

Varetektsfengslet på nytt

«Det vises til at siktede forsøkte å flykte fra politiet etter sist fengsling og at han har en løs tilknytning til Norge. Det er sterk unndragelsesfare. Meldeplikt kan ikke i tilstrekkelig grad redusere unndragelsesfaren, heller ikke andre ordningen kan redusere denne,» skriver dommeren.

Mannen kan anke fengslingskjennelsen, og har tatt betenkningstid for å bestemme seg for hva han vil gjøre videre.

20-åringen er tidligere dømt for å ha oppbevart narkotika. I et rettsdokument fremgår det at den etterlyste blir etterforsket i Bergen, mistenkt for å ha utøvd vold mot en ekskjæreste, og at han har blitt tatt med falskt pass.