Bombetrusselen ble fremsatt over telefon til en ansatt i administrasjonen ved Nordnes skole.

Politet ble varslet klokken 0926 onsdag formiddag.

– En mannsperson skal ha sagt noe om at det skal gå av en bombe på skolen, sier Jan-Tore Heggholmen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Ifølge politiet har flere andre skoler i Norge fått samme trussel, deriblant Gjerpen barneskole i Skien og Charlottenlund barneskole i Trondheim.

Politet vet ikke hvorfor disse skolene ble valgt ut, men ved Google-søk på barneskoler i de aktuelle byene, så kommer disse skolene først opp.

Saken er meldt inn til Politidirektoratet.

Snakket gebrokkent engelsk

Mannen som ringte inn til barneskolen i Bergen, skal ha snakket gebrokkent og dårlig engelsk, ifølge politiet.

Etter at trusselen hadde blitt fremsatt, ble over 250 barn ble så raskt som mulig evakuert fra skolen.

Først til skolegården, og deretter til Nykirken.

Klokken 1030 kunne politiets innsatsleder på stedet, Frank Listøl, fortelle at de hadde gjennomsøkt hele skolen uten å finne noen bombe.

 

Elevene kunne da returnere til skolen.

– Dette er skremmende for alle her og for dem som leser om dette. Det preger ansatte og elever på skolen sterkt, sier Listøl.

Da barna var tilbake på skolen ble det holdt en samling i gymsalen hvor en av avdelingslederne ved skolen informerte om hva som hadde skjedd. Totalt har Nordnes skole 267 elever.

Listøl sier politiet ikke vurderer det som reelt at det vil gå av en bombe. Politiets bombegruppe ble ikke hentet inn.

– Vi jobber nå med å finne ut hvem som står bak trusselen. Heldigvis blir de som kommer med slike trusler ofte tatt, sier Heggholmen.

 

– Beroliger elevene

Rektor ved Nordnes skole, Sissel Karin Magnussen, sier opplevelsen var ubehagelig.

– Det skal ha blitt ringt inn til fire ulike skoler, så politiet var raskt sikre på at dette ikke var reelt, men for sikkerthets skyld ble skolen evakuert og alle rom sjekket, sier hun til BA.

Meldingen skal ha gått ut på at det lå en bombe i en sekk, ifølge henne.

– Vi satte i gang vår beredskapsplan og informasjonsavdelingen i Bergen kommune ble orientert om evakueringen. Det ble så sendt ut SMS til foreldrene og jeg håper alle nå har blitt orientert, sier Magnussen.

 

Hun forteller at de ansatte ved skolen har mottatt flere henvendelser fra bekymrede foreldre, men sier at hun nå håper at alle har blitt orientert.

– Jeg kommer nå til å gå rundt og snakke med elevene om hva som skjedde, sier rektoren.

Hun var selv på rektorsamling i Os da den skumle meldingen tikket inn, men dro med en gang tilbake til Nordnes da hun fikk beskjeden.

Avdelingenslederen Rune Bråten håndterte situasjonen i rektorens fravær.

– Hvordan reagerer elevene på det som har skjedd?

– Dette er en skremmende opplevelse for elevene. Dette er ikke noe vi kan trene på. Noen blir selvsagt redde, og vi forsøker å møte hver enkelt elev der de er. Vi har tilkalt helsesøster som vil være en samtalepartner, sier Rune Bråten.

– Dersom elevene ønsker å ringe hjem vil de få lov til det. Ellers vil vi berolige elevene på at bygget er trygt, legger han til.

Også en barneskole på Sydjylland i Danmark ble evakuert etter bombetrusler, ifølge danske medier.