– Hallikene organiserte sexsalg i stor stil

Politiet i Bergen gikk mandag til razzia mot blant annet et bolighus i Skuteviken. Nå er tre menn siktet for å ha organisert sexsalg for en gruppe rumenskle kvinner i Bergen.

Politiet i Bergen gikk mandag til razzia mot blant annet et bolighus i Skuteviken. Nå er tre menn siktet for å ha organisert sexsalg for en gruppe rumenskle kvinner i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå kan sexkunder få en telefon fra politiet.

DEL

Politiet mener tre rumenske menn har vært bakmenn for salg av seksuelle tjenester i Bergen.

To av dem, en 35 år gammel mann og en 38-åring ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen onsdag, den tredje blir løslatt mot meldeplikt.

Ifølge politiet skal de siktede i to år ha organisert sexsalg i det rumenske miljøet i Bergen.

De siktede har jobbet og bodd i Bergen i en årrekke, den yngste er registrert med et eget foretak i håndverksbransjen.

Nå mener etterforskerne at de har spedd på inntektene sine ved å stå bak sexsalg.

— Hjalp til med å skaffe kunder

Mennene skal ha sørget for transport, skaffet bolig til kvinnene og plass hvor de seksuelle tjenestene ble solgt fra. Politiet mistenker dem samtidig for å ha hjulpet til med å skaffe kvinnene kunder. 

Politiadvokat Sylvia Myklebust vil si minst mulig om den omfattende prostitusjonssaken fordi en rekke vitner skal avhøres, men hun bekrefter at de har mistanke om at de siktede har organisert virksomheten i lengre tid.

Politiet slo til mandag og gikk til razzia i to boliger i henholdsvis Skuteviken og på Askøy.

— Solgte sex ute og innendørs

I Skuteviken skal så mange som 41 personer fra det rumenske miljøet ha bodd under kummerlige forhold i husets tre etasjer.

— Vi har ikke opplysninger om at salg av seksuelle tjenester skal ha foregått i disse lokalene, men vi mener at prostitusjonen skal ha foregått både innendørs og fra gaten, sier Myklebust til BA.

Av hensyn til etterforskningen vil hun be om at fengslingsmøtene onsdag ettermiddag skal gå for lukkede dører. Myklebust ønsker ikke å kommentere hvorvidt de siktede erkjenner de straffbare forholdene eller ei.

Går gjennom kundelister

Hun  har heller ikke oversikt om hvor mange som har vært involvert i sexsalget, eller om politiet regner med flere pågripelser.

Etterforskerne har beslaglagt mobiltelefoner og annet materiell som kan knyttes opp mot prostitusjonsvirksomheten.

Vanlig etterforskning er å gå gjennom kundelister, og dermed kan bergenske menn som har benyttet seg av de prostituerte bli innkalt til avhør.

Kjøp av seksuelle tjenester er straffbart og dermed risikerer kunder bøter på over 10.000 kroner.

Artikkeltags