– Helge drept med overlegg

Drept: Politiet mener at Helge Irgens (61) ble myrdet med kaldt blod i parets daværende hjem i Telavåg i juni i fjor.  Nå ber  politiet om at enken (31) tiltales for overlagt drap.

Drept: Politiet mener at Helge Irgens (61) ble myrdet med kaldt blod i parets daværende hjem i Telavåg i juni i fjor. Nå ber politiet om at enken (31) tiltales for overlagt drap.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet ber om at det blir tatt ut drapstiltale i Telavåg-saken.

DEL

Hordaland politidistrikt har avsluttet etterforskningen etter at Helge Irgens (61) ble funnet død i hjemmet på Telavåg i juni i fjor.

Etterforskerne mener at kvinnen først dopet ned ektemannen med medikamenter og at hun tente på en grill, lukket dører og vinduer, slik at han døde av kullosforgiftning.

Tilsto i nye avhør

Etter lengre tids etterforskning ble den 31 år gamle enken arrestert og fengslet i februar i år.

Hun nektet først, men tilsto etter hvert i avhør. Kvinnen mener det skjedde i affekt, og at drapet ikke var planlagt.

Politiet er av en annen oppfatning, og ber nå om at hun tiltales etter den mest alvorlige paragrafen i straffeloven - overlagt drap, får BA opplyst.

Frykter hun vil rømme

Strafferammen for overlagte drap ligger tett opp til 21 års fengsel, mens et forsettlig drap straffes normalt med tolv års fengsel.

Onsdag ble enken fengslet i åtte nye uker. Retten mener at den filippinske kvinnen kan rømme landet hvis hun løslates i påvente av en rettssak.

Dommeren i Nordhordland tingrett viser til at hun har det meste av familien på Filippinene, blant andre en person hun har et kjærlighetsforhold til.

Rettssak på nyåret

Det er riksadvokaten som endelig avgjør tiltalespørsmålet. Saken kommer trolig opp for retten en gang ut på nyåret.

Artikkeltags