Gå til sidens hovedinnhold

«Helt uvanlig og aggressiv adferd»

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjømannen som er siktet for grov vold og voldtektsforsøk av en kvinne på Nordnes natt til 18. mai, hadde drukket seg fra sans og samling.

Tirsdag ble den unge mannen i 20-årene varetektsfengslet for fire nye uker. Retten mener løfter om alkoholstopp ikke er nok.

I en psykiatrisk rapport slås det fast at mannens «helt uvanlige og aggressive adferd» ses i sammenheng med en begynnende alkoholavhengighet med hyppig drikking.

Feiret 17. mai

Sjømannen gikk i turnus, men fartøyet lå ved kai i Bergen og han feiret nasjonaldagen med store mengder sjampanje, øl og whiskey.

Promillen ble målt til 1,6.

Ut på natten fulgte han etter en tilfeldig kvinne og angrep henne. Han ble tatt av en vekter med buksesmekken nede, men han nekter for at han hadde til hensikt å voldta henne.

I avhør har han gitt uttrykk for at han angrer dypt på at han slo ned kvinnen. Han har ingen forklaring på hendelsen, men han sier noe trigget ham og at han ble sint.

Ifølge psykiateren er det helt usannsynlig at mannens psykiske tilstanden kunne ha oppstått om ikke alkohol hadde blitt inntatt. Han er tidligere ikke straffedømt.

For retten i høst

Bergen tingrett mener likevel at det fortsatt er fare for nye straffbare handlinger.

Aktor Janne. R. Heltne opplyser yil retten at saken snart er ferdig etterforsket og at den er ventet å komme opp for retten i løpet av senhøsten.