Gå til sidens hovedinnhold

Nå får han hasj-straffen i posten

Påtalemyndigheten har avgjort cannabis-saken i Unge Høyre.

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg har gjort noe dumt, men det skal bli deilig å åpne brevet fra politiet og få lagt saken død, sier Erik Skutle til BA.

25-åringen møter som fast vararepresentant for Høyre på Stortinget og trakk seg fra alle organisatoriske verv i partiet da han innrømmet å ha røykt cannabis på en fest.

Totalt seks medlemmer av Unge Høyre innrømmet i fjor vår bruk av narkotika. Tre av dem satt i fylkesstyret, samtlige trakk seg fra alle verv.

Får svarene i posten

Politiadvokat Marita Mellingen ved Hordaland politidistrikt bekrefter overfor BA onsdag at alle sakene som knytter seg til bruk av narkotika i det politiske ungdomsmiljøet er påtalemessig avgjort.

Politidistriktet fikk onsdag påtalevedtakene i retur fra statsadvokaten i Hordaland. I løpet av en dag eller to vil de unge politikerne få tilsendt avgjørelsen i posten.

– Jeg kan ikke kommentere vedtakene før partene selv er informert. Det kan både være positive og negative reaksjoner, sier Mellingen på spørsmål om hvilke straff de siktede kan få.

– Saken har ligget hos politiet i snart ett år. Har det vært en vanskelig sak?

– Den har vært krevende, og da tenker jeg ikke isolert på straffesaken, men all støyen omkring, sier Mellingen til BA.

Regner med bot

Skutle sier til BA at han regner med en reaksjon på det han har gjort.

– Ut fra det jeg har hørt om tilsvarende saker, pleier foreleggene å ligge på mellom tre og fem tusen kroner, sier politikeren.

Politiets opprulling av cannabismiljøet blant unge i Bergen i februar og mars i fjor har rammet Høyre svært hardt.

I tillegg til Skute ble en betrodd bystyrerepresentant fra partiet siktet for cannabisbruk.

Avhørt etter SMS-melding

Erik Skutle sitt navn dukket opp på en av mobiltelefonene politiet i Bergen tok beslag i etter narkoaksjonen mot skoler i Bergen tidligere på våren. Derfor ble han siktet og avhørt.

I en SMS på mobiltelefonen gikk det frem at den unge stortingsrepresentanten hadde vært på et nachspiel der det ble brukt cannabis. På bakgrunn av dette har politiet i avhør spurt bekjente av Skutle om stortingsrepresentantens narkotikabruk.

I flere intervjuer etter politiets aksjoner i fjor har han lagt seg flat og innrømmet at det han gjorde var dumt og uansvarlig og at han vil ta den straffen han får. Han synes ventetiden har vært lang, men han har forståelsen for at politiet måtte gjøre en grundig jobb.

Håper på ny sjanse i partiet

Han håper likevel å komme tilbake i fullt politisk arbeid igjen og at han får en ny sjanse i partiet.

– Jeg vil være så freidig å påstå at tilliten i noen grad er på vei tilbake, sier Skutle.

– Har denne saken skadet partiet Høyre?

– Det er klart at dette ikke er en bra sak for partiet, men jeg tror folk skjønner at dette ikke har noe med Høyre å gjøre.