Saksedrapsdømt anker og ber om å bli løslatt

Valuckas Gintaugas fra Litauen ble drept med 17 saksestikk på Wergeland. 43-åringen som i desember ble dømt til tolv års fengsel, anker dommen til lagmannsretten.

Valuckas Gintaugas fra Litauen ble drept med 17 saksestikk på Wergeland. 43-åringen som i desember ble dømt til tolv års fengsel, anker dommen til lagmannsretten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Esteren Jaanus Allik (43), som ble dømt for saksedrapet på Wergeland, anker dommen på tolv års fengsel til Gulating lagmannsrett.

DEL

I begynnelsen av desember ble Allik funnet skyldig i å ha drept 38 år gamle Valuckas Gintaugas fra Litauen.

Han ble funnet død i en hage på Wergeland 7. november 2013.

Obuksjonsrapporten viste at han var stukket 17 ganger med en saks.

Startet med et basketak

En 41-åring fikk ni måneders fengsel for å ha unnlatt å tilkalle hjelp, mens en tredje mann, en 46-åring fra Latvia, ble frikjent for en tilsvarende anklage.

Alle var godt beruset da hendelsen fant sted.

I retten fortalte Allik at slåsskampen mellom han og offeret foregikk utendørs.

Han fortalte om basketak på verandaen, og at de to på et tidspunkt lå på bakken.

– Vi slåss. Jeg hadde saksen i hånden. Da kan jeg ha skadet ham. Jeg skulle ikke stikke ham, men det kan ha skjedd da vi lå på gulvet.

Forklaringen festet retten ingen lit til og viste til de omfattende skadene avdøde var påført.

Ba seg løslatt

Mandag denne uken ba 43-åringen om å bli løslatt fra varetekt. I et rettsdokument går det samtidig frem at han har anket til Gulating lagmannsrett, men en ny sak er ennå ikke berammet.

Han ble fengslet i ytterligere åtte uker.

«Retten peker særlig på at Allik har en svak tilknytning til Norge, og at han tidligere har unndratt seg strafforfølgning for et alvorlig voldsforhold i Estland», heter det i dommen.

Tingretten mener det er fare for at han kan rømme og unndra seg straff dersom han løslates. Samtidig legger dommeren vekt på den strenge straffen han ble idømt i desember.

Artikkeltags