Tiltalt for overlagt drap på Helge Irgens

Statsadvokaten mener at Helge Irgens (61) ble myrdet med kaldt blod i parets daværende hjem i Telavåg i juni i 2014.  Nå er Rubyrosa Verano Irgens (31) tiltalt for overlagt drap.

Statsadvokaten mener at Helge Irgens (61) ble myrdet med kaldt blod i parets daværende hjem i Telavåg i juni i 2014. Nå er Rubyrosa Verano Irgens (31) tiltalt for overlagt drap. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Enken til Helge Irgens, Rubyrosa Verano Irgens (31), risikerer lovens strengeste straff. Statsadvokaten har tiltalt kvinnen for overlagt drap.

DEL

Statsadvokaten mener at kvinnen først dopet ned ektemannen ved å lure i ham sovemedisin og at hun etterpå tente på en engangsgrill, lukket dører og vinduer, slik at han døde av kullosforgiftning natt til 25. juni i 2014.

Tilsto i nye avhør

Etter lengre tids etterforskning ble den 31 år gamle enken arrestert og fengslet i februar i fjor.

Hun nektet først, men tilsto etter hvert i avhør. Rubyrosa Verano Irgens mener det skjedde i affekt, og at drapet ikke var planlagt.

Påtalemyndigheten er av en annen oppfatning, og har tatt ut tiltale etter den mest alvorlige paragrafen i straffeloven - overlagt drap.

– Ekteskapet var ikke bra

Ifølge forsvarer Jannicke Keller-Fløystad bestrider enken at hun drepte ektemannen med overlegg.

– Hun erkjenner å ha drept ham, men sier det skjedde i affekt, sier hun.

Forsvareren viser til at enken skal ha strafferabatt for tilståelsen.

– Det foreligger også en del formildende omstendigheter. Tiltalte har hatt en tøff oppvekst. Hun har heller ikke hatt et godt forhold med ektemannen, sier Keller-Fløystad til BA.

Forsvareren vil ikke kommentere mer rundt hvordan ekteskapet var, og sier hun vil komme nærmere inn på det under hovedforhandlingen.

Frykter hun vil rømme

Strafferammen for overlagte drap ligger tett opp til 21 års fengsel, mens et forsettlig drap straffes normalt med tolv års fengsel.

31-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen for snart et år siden. Retten mener at den filippinske kvinnen kan rømme landet hvis hun løslates i påvente av en rettssak.

Dommeren i Nordhordland tingrett har vist til at hun har det meste av familien på Filippinene, blant andre en person hun har et kjærlighetsforhold til.

Rettssak til våren

Saken skal etter planen opp i retten 13. april. Ifølge statsadvokat Benedicte Hordnes er det satt av åtte dager til rettssaken.

– Sentralt i saken er undersøkelser gjort i forbindelse med forgiftningen og internett-søkene gjort i forkant av drapet, sier Hordnes.

31-åringen skal ifølge påtalemyndigheten ha søkt på drapsmetoder og forgiftning på internett før ektemannen ble funnet død.

Det er oppført 20 personer på vitnelisten, blant dem er venninner av tiltalte og avdødes familiemedlemmer.

– Selv om tiltalte har erkjent å ha satt engangsgrillen på soverommet, vil det bli ført vitner rundt dette, sier statsadvokaten.

Artikkeltags