Politiet holder møte for å vurdere nye beredskapstiltak

PST oppjusterte søndag trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. Bildet viser beredskapssjef Knut Smedsrud (tv). Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

PST oppjusterte søndag trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. Bildet viser beredskapssjef Knut Smedsrud (tv). Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Landets politimestre og Politidirektoratet skal mandag formiddag vurdere behovet for nye beredskapstiltak i lys av PSTs skjerpede trusselvurdering.

DEL

Møtet begynner klokken 10, opplyste beredskapssjef Knut Smedsrud i Politidirektoratet (POD) til NTB søndag.

Møtet holdes etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. PST-sjef Benedicte Bjørnland slo på en pressekonferanse søndag ettermiddag fast at det er sannsynlig at Norge kan bli rammet av et terrorangrep i 2017.

PSTs pressekonferanse ble holdt i forbindelse med funn av en sprengladning på Grønland i Oslo lørdag kveld og i lys av angrepet i Stockholm fredag.

Politiet i landets største byer og ved Oslo lufthavn Gardermoen har midlertidig bevæpnet seg etter angrepet i den svenske hovedstaden. Politiet har også økt tilstedeværelsen i de største byene.

Bakgrunn: Forsker: 17. mai-feiring kan være et terrormål  | PST oppjusterer trusselnivået i Norge  | Jente (11) blant de døde etter angrepet i Stockholm | Mann skal være siktet etter funn av bombelignende gjenstand i Oslo  | Politiet i Bergen bevæpner seg etter hendelsen i Stockholm

(©NTB)

Artikkeltags