Påtalemyndigheten anker dommen mot Drevland

Eksadvokat Odd Drevland ble dømt til to og et halvt års fengsel i Bergen tingrett. Nå har statsadvokaten anket dommen. ARKIVFOTO: MAGNE TURØY

Eksadvokat Odd Drevland ble dømt til to og et halvt års fengsel i Bergen tingrett. Nå har statsadvokaten anket dommen. ARKIVFOTO: MAGNE TURØY

Artikkelen er over 4 år gammel

Påtalemyndigheten anker straffeutmålingen mot Odd Drevland. Selv har den tidligere advokaten godtatt dommen for underslag.

DEL

Drevland erkjente straffskyld på alle punkter da saken startet i Bergen tingrett i februar. Advokaten ble tidligere i mars dømt til to og et halvt års fengsel, ett av dem betinget. Han godtok dommen på stedet.

Påtalemyndigheten har derimot bestemt seg for å anke straffeutmålingen.

– Det vil si at det er skrevet ankeerklæring som motparten har mottatt. Saken blir oversendt lagmannsretten så snart vi har fått ankeerklæringen i retur, sier statsadvokat Benedikte Høgseth til TV 2.

Påtalemyndigheten mener ifølge henne at den konkrete straffeutmålingen som retten har lagt seg på, er for lav.

– Vi konstaterer at dommen er anket, men det tar vi rolig. Vi er ikke fortvilet av den grunn, sier Drevlands forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, til TV 2.

Drevland var tiltalt for å ha underslått nærmere 2,9 millioner kroner fra tre ulike klienter. Aktor la ned påstand om tre års fengsel.

Drevland er gift med bergensordfører Trude Drevland (H). (©NTB)

Artikkeltags