Klokken 1040 mandag fikk politiet melding om at en forslått og blødende kvinne hadde møtt opp i resepsjonen på Haraldsplass sykehus.

– Hun forteller at en mannsperson, iført en lue, prøvde å stjele håndvesken hennes, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Morten Kronen, til BA.

Kvinnen, som er i begynnelsen av 70-årene, skal ha blitt overfalt i Stemmeveien nedenfor Svartediket. Hendelsen skal ha skjedd på fortauet, like ovenfor Haukeland skole.

– Hun strittet imot, så ranet lyktes ikke, men reimene på håndvesken og et par briller ble ødelagt, opplyser Kronen.

– Etter forholdene går det greit med henne. Vi tar vare på henne, sier Kronen.

Ønsker tips fra publikum

Politiet søkte i 11-tiden med hundepatruljer og vanlige patruljer i området på jakt etter gjerningsmannen.

– Vi tar dette veldig alvorlig og sitter inn en god del ressurser. Det er graverende, for å si det mildt, å overfalle en kvinne i 70-årene. Hun er ganske forslått.

Et vitne politiet har snakket med skal ha sett at to menn løp fra stedet i retning Storhaugen.

– Fornærmede selv har kun fått med seg at det var én mann. Vi sjekker nå om noen av bygningene i nærheten som har videoovervåking, sier Kronen.

– Et rolig område

– Det var veldig ille. Dette er ikke et område som er mye belastet med slikt, sier en nabo som er ute og lufter hunden til BA.

Rune Andreassen er vaktmester ved Stiftelsen Metodistkirkens alders- og sykehjem som ligger like ved. Han opplever området som stille og rolig.

– Det er helt forderdelig, Jeg håper de finner de to gjerningsmennene fort. Har ikke hørt om lignende her før, sier han til BA.

I 1215-tiden hadde patruljene på stedet avsluttet søket uten å ha funnet noen mistenkelige.

– Nå jobber vi med å sikre spor og håper å kunne gjennomføre et detaljert avhør med den fornærmede på politihuset, sier operasjonsleder Kronen.

Har du tips i saken kan du kontakte politiet på telefon 02800.