Syk Drevland møtte i retten

Advokat Per Magne Kristiansen med sin klient Odd Drevland i Bergen tingrett. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak.

Advokat Per Magne Kristiansen med sin klient Odd Drevland i Bergen tingrett. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag starter rettssaken mot Odd Drevland.

DEL

Ifølge forsvareren er ikke Odd Drevland frisk. I dag skal han forklare seg om beskyldningene om millionunderslag.

Klokken 09 er han på plass i retten.

Drevland er tiltalt for grovt underslag på til sammen 2,9 millioner kroner fra tre ulike klienter. Underslagene skal ha pågått i perioden 2003 til 2011 da han arbeidet som advokat.

Les også: Trude skal ikke vitne i retten 

Er fortsatt syk

I en sivil tvistesak ble Drevland i forrige uke dømt til å betale Taxi Vest 2,2 millioner kroner. Drevland var syk, og møtte ikke i retten.

Forsvarer Per Magne Kristiansen sier Drevland har vært under et enormt press, og at han har et oppriktig ønske om å få lagt dette bak seg.

– Om han klarer å forklare seg, gjenstår å se, sier Kristiansen.

Han vil ikke si noe nå om hvordan Drevland stiller seg til anklagene om underslag.

Tiltalt for underslag

Ifølge tiltalen skal Drevland ha tatt 389. 000 kroner fra et eiendomsselskap i perioden fra sommeren 2003 til sommeren 2004.

Påtalemyndigheten mener Drevland tre år senere tappet Taxi Vest sin konto med 1,7 millioner kroner i perioden sommeren 2007 til våren 2011.

Det siste forholdet gjelder et dødsbo på 825. 000 kroner der Drevland ifølge tiltalen forsynte seg av arvingenes penger. Underslaget skal ha pågått fra 2009 til 2011.

Han er også tiltalt for å ha unnlatt å opplyse arvingene om at det hadde kommet inn mer penger i boet. Beløpet på over 200. 000 kroner gjaldt blant annet feriepenger, ulykkesforsikring og penger avdøde hadde i banken.

Drevland har tidligere forklart at han kom i skade for å disponere over mer enn han skulle. Han trodde han hadde jobbet mer med arveoppgjøret enn han hadde.

Les også: Mener Drevland stjal over 800.000 kroner av farsarven 

– Løy for revisor

Påtalemyndigheten mener også Drevland bevisst ga feil opplysninger til revisor om regnskapet til Taxi Vest i årene 2007 til 2010. Drevland var da styreleder i selskapet.

I samtlige år mener påtalemyndigheten at han oppga at det sto et langt høyere beløp på kontoene, enn det som var realiteten. I årsregnskapet for 2010 meldte han inn 2,4 millioner på kontoen.

Det innestående beløpet var nærmere 600. 000 kroner.

Drevland erkjenner å ha feilinformert revisor, men ikke for å ha underslått fra Taxi Vest. Han har tidligere gitt uttrykk for at han hadde lovlig tilgang til midlene.

Solgte huset

I den sivile tvisten kom det frem at Drevland hadde omfattende økonomiske problemer og slet med en kredittkortgjeld på 650.000 kroner fordelt på tolv kredittkort. Han tok også ut tolv millioner fra selskapet i løpet av fem år.

I juni 2010 solgte han og konen, ordfører Trude Drevland, huset sitt i Kalvedalsveien. Huset gikk for 10,6 millioner. Paret kjøpte seg ikke ny bolig, men gikk over til å leie en leilighet i Marken.

Forfalskning

Overfor Tilsynsrådet for advokatvirksomhet benyttet han det politiet og Kripos mener er en forfalsket erklæring fra tidligere Taxi Vest-gründer Norleif Ulveseth. Her fremkom det at han «skulle ha fullt oppgjør for hans mangeårige arbeid for slektskapet ved å kunne motregne sitt tilgodehavende i det oppgjør som en gang vil komme fra Norgestaxi».

Politiet mener dokumentet er uekte og laget etter at Ulveseth døde i 2003. Det vises til at dokumentet skal være skrevet ut på en fargeprinter som Drevlands advokatkontor skaffet seg først i 2004.

Artikkeltags