Gå til sidens hovedinnhold

Brukte motorsag mot kameraten

Artikkelen er over 4 år gammel

Travel natt for politiet.

Politiet rykket i natt ut til Frekhaug, der en 19-årig mann truet en annen mann i samme husvære med motorsag.

– Det ble en del krangling og tull og tøys mellom to menn på samme adresse. Vedkommende på 19 år fant like godt frem motorsagen og truet med å bruke den på den andre mannen. Mannen på 21 ringte da til oss. Vi kom til stedet etter kort tid, og da vi tok oss inn i huset, så vi at den ene døren var delt i to, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder.

21-åringen sto på dette tidspunktet på utsiden av huset.

Kjørte av veien med tyvegods

Mannen med motorsagen gjorde ikke motstand da politiet kom.

– Han er klarert av legevakten og satt i varetekt, sier operasjonslederen.

Politiet kjenner ikke forholdet mellom de to, men tar for gitt at de kjente hverandre, siden de oppholdt seg sammen.

I varetekten har mannen selskap av ni andre. I tillegg kommer to personer som kjørte av veien i Tysse i Samnanger. De to kjørte av veien i en bil med både tyvegods og et luftvåpen. Når de er klarert av legevakten, vil de bli nummer 11 og 12 i varetekt etter natten.

– Men det er ingen i drukkenskapsarresten, sier Kolltveit.

Det var derimot en mann som ble arrestert for å ta en kvinne i skrittet. En annen blandet seg inn i et ambulanseoppdrag og bet en ambulansearbeider.

– Vanlig ampert

De fleste av politiets oppdrag i natt var i Bergen sentrum.

– Det var en del ordensforstyrrelser. Litt vanlig ampert en natt til søndag. Litt slåssing, men det er ikke meldt om de store personskadene, bortsett fra en person som fikk slått ut noen tenner utenfor Ricks. Ingen er pågrepet i saken, sier Kolltveit.

Ellers var kanskje det mest dramatiske en episode på Zachariasbryggen. En mann (31) ble satt i varetekt etter at han skal ha vist frem en kniv inne på dansegulvet. Mannen hadde også slåsshanske på seg.

Politiet jobber fremdeles med å oppklare ranet på en 86 år gammel kvinne ved Danmarks plass lørdag formiddag og voldsepisoden på Engen lørdag kveld.

– Ingen er pågrepet i de sakene. Det er en del etterretning og gjennomgang av videomateriale som skal gjøres, sier Kolltveit.