Gå til sidens hovedinnhold

– Kriminalomsorgen må også effektivisere

Artikkelen er over 2 år gammel

Justisdepartementet sier ingen statlige virksomheter slipper unna effektivisering.

Ifølge forslag til statsbudsjett, skal kriminalomsorgen kutte 25 millioner på neste års drift.

I forrige uke skrev BA at både ledelsen i Bergen fengsel og de ansatte bekymret seg for nye kutt i driften av kriminalomsorgen.

– Det er nesten en skandale at det ikke bevilges noe for at ta vare på de innsatte som er syke og i isolasjon. Det er heller ikke fem øre til at kvinner skal få et tilbud om åpen soning. Vi er bekymret for arbeidsmiljøet og frykter for at ytterligere kutt vil gi de ansatte en forverret arbeidshverdag, sa lokalleder for NFF i Bergen fengsel, Håkon Mjelde.

Les også

Bekymret over nye kutt i fengselet

Statssekretær i Justisdepartementet, Kristoffer Sivertsen, svarer nå på kritikken fra fengselet.

– Skattebetalernes penger må brukes effektivt. Derfor forventes også kriminalomsorgen å jobbe målrettet for å effektivisere. Dette er bakgrunnen for ABE-reformen. Alle statlige virksomheter er omfattet av denne reformen, og kriminalomsorgen er ikke noe unntak.

Han sier regjeringen har gjort mye for å fornye en uegnet bygningsmasse ved mange av landets fengsler.

– Kriminalomsorgen er dessuten tilført store beløp for å styrke aktiviteten på en rekke områder. Vi har tiltro til at Kriminalomsorgsdirektoratet, innenfor sine rammer, forvalter skattebetalernes bidrag til kriminalomsorgen på en slik måte at aktivitet og sikkerhet opprettholdes på et godt nivå.