– Det blir gøy! Det er veldig motiverende å være med på, sier Kristian Blummenfelt til BA.

28-åringen har vunnet OL-gull og to VM-gull det siste året, og denne helgen skal han prøve å bryte nok en barriere. Som første menneske i verden skal han forsøke å gjennomføre en fulldistanse triatlon på under syv timer.

– Hva tror du om muligheten for å klare det?

– Sjansen bør være stor med de forberedelsene vi har gjort. Vi har ikke hundre prosent kontroll på været, men jeg tror det skal gå greit å komme i mål under syv timer. Det handler bare om å ha en god dag, svarer Blummenfelt.

Det er den polske milliardæren Sebastian Kulczyk som har satt i stand den spesielle konkurransen i Tyskland, der Blummenfelt og britiske Joe Skipper har fått hvert sitt lag og konkurrerer mot hverandre. Konkurransen kalles Sub7, ettersom det store målet er å gjennomføre en hel Ironman-distanse under syv timer.

Slik blir løpet

Slik blir løpet for Blummenfelt sin del:

  • Svømmingen på 3,8 kilometer foregår i Lake Senftenberg. Blummenfelt får hjelp av én eller to andre svømmere underveis. Målet er å bruke rundt 44 minutter på svømmeetappen.

– Forhåpentligvis har jeg kontakt med Alistair ut av vannet, sier Blummenfelt.

  • Sykkeletappen er på 180 kilometer, og skal etter planen ta tre timer og 30 minutter. Blummenfelt får med seg syv syklister som han kan ligge i dragsuget til.

– De sykler max foran meg, og så kan jeg ligge litt mer kontrollert bak. Så handler det om å vente på løpingen og håpe at løpebeina er der, sier Blummenfelt.

  • Konkurransen avsluttes med 42,2 kilometer løping inne på en racerbane. Blummenfelt håper han kan «hvile» såpass på syklingen at løpet blir gjennomført på omtrent to timer og 30 minutter.

Ifølge Blummenfelts estimater bør han altså komme i mål på omtrent seks timer og 44 minutter.

– Men først og fremst handler det om å slå Alistair sitt lag, og så vil jeg under syv timer i tillegg, sier han.

Tror løpingen avgjør

Landslagstrener Arild Tveiten tror værforholdene, næringsinntaket og løpebeina til Blummenfelt blir det avgjørende for om han klarer å komme i mål på under syv timer.

– Jeg er veldig sikker på at svømming og sykling blir innenfor skjema. Hvis han ikke klarer det under syv timer, er jeg rimelig sikker på at det er løpingen det står på, sier Tveiten.

– Men ut fra Kristian sin kapasitet, det han har gjort tidligere og hjelpen han får, så mener jeg det er innenfor hva han kan klare.

Både treneren og eleven er enige om at VM og OL henger høyere enn denne konkurransen,

– Men jeg har lyst til å vinne to VM-gull og denne konkurransen i år, sier Blummenfelt i kjent stil.

Fakta

Kristian Blummenfelt fra Bergen har vunnet OL-gull og to VM-gull i triatlon det siste året.

Denne helgen deltar han i konkurransen Sub7 i Tyskland.

Der har han og Joe Skipper fått tildelt hvert sitt lag med hjelpere, og skal forsøke å gjennomføre en Ironman-distanse på under 7 timer.

En Ironman-distanse består av 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og 42,2 kilometer løping.

Blummenfelt har tidligere gjennomført Ironman på tiden 7.21,12.

PS: Alistair Brownlee er ersattet med Joe Skipper i en ny versjon av denne saken. Brownlee skulle opprinnelig delta, men har trukket seg fra konkurransen. Skipper kommer inn i stedet for. Endringen ble gjort kl. 2000 den 3. juni 2022.