– Dette blir en kjemperar jul for meg i år, sier Kristin Gjelsvik (36) i en video på Instagram onsdag.

Gikk fra hverandre

Det var i sommer at hun og Dennis Poppe Thorsen bekreftet at de gikk fra hverandre. De fant hverandre under innspillingen av realityprogrammet «Paradise hotel» i Mexico i 2012.

De har senere forlovet seg, og sammen har de sønnen Falk (3).

I februar fortalte de at de skulle flytte fra Østlandet til Stavanger for å bygge drømmehuset. Slik ble det imidlertid ikke.

– Vi skulle egentlig vært i Stavanger i år, hele gjengen. Men vi må dele oss opp og dele på Falk. Det stikker og er litt tøft å ikke skulle være med gutten sin på julaften, sier Gjelsvik med tårer i øynene.

Hun forteller at hun er invitert på fjellet med sin mor og resten av familien.

– Men det er en ting jeg har hatt kjempelyst til å gjøre i mange, mange år, og det tenker jeg at jeg kan gjøre i år, sier hun i videoen.

Kristin Gjelsvik vil invitere fremmede hjem til seg på en annerledes julefeiring.

– Ønsker å invitere dem som gruer seg til denne dagen.

I kommentarfeltet hylles hun for tiltaket.

«Så fin måte å snu noe trist til noe positivt», skriver blant annet en av følgerne.

Åpner opp for 15 til 20 personer

Også i en annonse på Finn.no skriver Gjelsvik åpent om at hun går en annerledes jul i møte, og at hun inviterer hjem til seg selv.

I Finn.no-annonsen skriver hun at hun vil invitere dem som ikke har noen å feire med av ulike grunner. Enten det er vanskeligstilte, flyktninger, noen som har havnet litt utpå eller noen som «rett og slett bare trenger en fin opplevelse og noe godt på tallerkenen», skriver hun.

Gjelsvik skriver at hun har plass til mellom 15 og 20 personer, og lover god og variert julemat, fyr i peisen, varme og smil.

– Det er hjerteskjærende at det er noen der ute som går en jul i møte alene, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at julaften i år blir en fin og positiv opplevelse.

BA har forsøkt å komme i kontakt med Kristin Gjelsvik for en kommentar, men har foreløpig ikke lyktes.