Det ble nedtur i Bærum. Nå kan man selvsagt spørre seg, dvs. meg, om hva denne nedturen i så fall bestod av, ettersom vi også tapte de fem foregående kampene. Kan jo vanskelig bli nedtur fra det, liksom. Men i de siste kampene hadde vi i det minste spilt lovende. Det gjorde vi ikke på Nadderud mot Stabæk. Jo da, vi spilte mye. Men ikke lovende. For det ble uhyre få sjanser av det. Spillemessig var dette et klart tilbakesteg fra kampene mot Rosenborg og Glimt som tross alt ga oss litt optimisme.

Og om det ikke var spillemessig årsverste av oss i serien, så var det resultatmessig - motstanden tatt i betraktning - kanskje den dårligste prestasjonen til nå. Muligens i sterk konkurranse med Vålerengen-kampen på Stadion. For Stabæk er et lag vi bør kunne hamle opp med om vi skal ha såpass skyhøye ambisjoner som å redde plassen.

Etter forrige kamp skrev jeg at det var nå sesongen virkelig begynte for Branns del. Poeng i de fem første kampene var ikke tvingende nødvendig for å redde plassen. Det ville bare være en bonus. Men når man ikke tar poeng mot de antatt beste, så må man ta en del poeng mot de andre. Og det første forsøket gikk dårlig.

Brann var minst like gode som Stabæk. Eller kanskje vi skal si "i hvert fall ikke dårligere enn Stabæk". For vi skaper veldig lite, noe som selvsagt er spesielt bekymringsverdig når vi samtidig vet at vi trenger enormt med muligheter for å score. Og vi scorer ikke engang på straffe nå. Det siste kom gjerne ikke som noen stor overraskelse. I de foregående kampene har vi nemlig sett at ting ikke vil gå vår vei. Da vil det gjerne ikke det på straffespark heller. Og selvsagt fikk Stabæk et billig straffe også. Vi har virkelig motgang...

Jeg må si jeg frykter at det missede straffesparket bare var bekreftelsen på hva vi kan forvente av Brann i fortsettelsen: Det vil seg ikke. Det vil ikke snu. Motgangen bare fortsetter. Det bare baller på seg. Og da blir det gjerne en selvforsterkende effekt. En ond sirkel.

Og nå oppstår presset: Brann er etter hvert pokka nødt til å vinne for ikke å dette av lasset. Hvis ikke Brann vinner mot Godset på søndag, begynner det å se veldig stygt ut med tanke på et videre liv i Eliteserien. Spesielt med tanke på at Godset antagelig er ett av de tre lagene vi bør ha bak oss etter 30 runder. Og press er nok ikke den omstendigheten Brann er flinkest til å takle...

Det er kritisk nå, men fatt mot!

Trøsten er at det fortsatt egentlig ikke er så forferdelig langt opp. Det er to poeng til trygg plass. Det er tre-fire poeng opp til lagene de fleste tippet på de tre nederste plassene før seriestart. Ja, jeg vet selvsagt at de har spilt tre færre kamper enn oss. Men er det nå sikkert at de tar så mange poeng i hengekampene?

Godsets hengekamper er mot Odd (h), Haugesund (b) og Glimt (b).

Mjøndalens hengekamper er mot S08 (b), Stabæk (h) og Tromsø (h).

Sandefjords hengekamper er mot Haugesund (h), Odd (b) og Lillestrøm (h).

Videre har Godset fortsatt til gode å møte Rosenborg, Molde, Glimt, Vålerengen og Viking. Mjøndalen har ennå ikke møtt Rosenborg, Molde eller Glimt. Sandefjord har ennå ikke møtt Molde, Glimt, Vålerengen eller Viking. (Brann er som kjent ferdige med alle disse for denne halvdelen av sesongen).

Når det er sagt, så hjelper det ikke om disse tre bunnrivalene så hadde møtt Manchester City og Real Madrid i alle de gjenværende kampene, så lenge de allerede har tatt tre-fire poeng og vi selv tydeligvis ikke skal ta poeng mot noen...

Nøkkelen ligger selvsagt i å ta minst fire poeng mot hvert av de andre bunnlagene. Det er naturlig nok aller viktigst å slå dem.

Hvis vi holder oss til de gangene det har skjedd at lag har tapt de seks første etter seriesammenslåingen i 1961/62:

* Raufoss tapte i 1964 mot det som til slutt ble nr 1, 3, 4, 6, 7 og 8 i en ti-lagsserie og hadde tre av seks hjemme. Altså et ganske gjennomsnittlig program. De hadde kun tolv kamper igjen etter første seks, og rykket ned med ti poeng (13 omregnet til tre poeng for seier) på de atten kampene den sesongen.

* Sandefjord BK tapte i 1965 mot det som viste seg å bli nr. 1, 3, 5, 6, 7 og 9 - i en ti-lagsserie og hadde tre av seks hjemme. Altså ganske gjennomsnittlige motstandere også for dem, som i likhet med Raufoss året før bare hadde tolv gjenstående runder til å hente inn det tapte. Noe de heller ikke klarte. De tok kun to poeng og rykket ned med et brak.

* Kongsvinger tapte i 1999 mot det som ble nr. 1, 2, 3, 5, 8 og 12 i en 14-lagsserie. De hadde et litt tøffere kampprogram enn de de to førstnevnte, men snittplasseringen blir neppe så høy som Branns åpningsmotstandere i 2021. Dessuten møtte også Kongsvinger tre av seks på hjemmebane og hadde bare tyve runder igjen av sesongen etter dette. Laget fra skogene har for øvrig rekorden i antall tap på rad fra seriestart etter seriesammenslåingen i 1961/62. Den satte de nettopp i 1999 og tapsrekken stoppet ikke før de stod med 0-0-7. Den kan vi uheldigvis tangere på søndag.... Kongsvinger rykket for øvrig ned etter kun 20 poeng på 26 kamper.

* Hønefoss tapte i 2010 mot det som ble nr 3, 4, 6, 9, 10 og 15 det året. Heller ikke dette gir en så høy snittplassering som man kan anta at Branns første seks i år vil havne på, og heller ikke Hønefoss hadde mer enn tre bortekamper de første seks. De hadde, i likhet med oss i år, 24 kamper til å ta det inn igjen. Hønefoss klarte i det minste å nå kvalikplassen med syv poeng ned til direkte nedrykk og syv poeng opp til plassen over. Men de rykket ned etter 1-8 sammenlagt for Fredrikstad i kvaliken.

NB! Av lagene som har hatt null poeng etter seks kamper, er det bare Sparta (minus 17) i 1957/58, Sandefjord BK (minus 14) i 1965 og Hønefoss (minus 16) som har hatt så dårlig målforskjell som oss (minus 13).


Slik kan vi redde plassen med ett poengs magin: (Tallene er budsjetterte poeng pr kamp).

Brann (0 poeng til nå) har 24 kamper igjen: Godset (h) 3, S08 (b) 1, Odd (h) 1, FKH (b) 1, LSK (h) 3, KBK (b) 0, TIL (h) 3, MIF (h) 3, SF (h) 3, Godset (b) 1, FKH (h) 3, LSK (b) 0, TIL (b) 0, KBK (h) 3, MIF (b) 1, Stabæk (h) 3, Odd (b) 0, Viking (h) 1, VIF (b) 0, RBK (h) 0, SF (b) 1, MFK (h) 0, B/G (b) 0, S08 (h) 3. Da får vi 34 poeng etter 9-7-8 i de 24 siste.

Mjøndalen (4 poeng til nå) har 27 kamper igjen: MFK (h) 0, B/G (b) 0, Godset (h) 3, KBK (b) 0, Odd (h) 1, LSK (b) 1, FKH (h) 3, Brann (b) 0, S08 (b) 1, Stabæk (h) 1, TIL (h) 3, RBK (h) 0, Stabæk (b) 1, LSK (h) 3, MFK (b) 0, SF (h) 3, RBK (b) 0, Brann (h) 1, FKH (b) 1, TIL (b) 1, KBK (h) 1, Odd (b) 0, Viking (h) 1, Godset (b) 1, S08 (h) 3, VIF (b) 0, B/G (h) 0. Da får de 33 poeng etter 6-11-10 i de 27 siste.

Sandefjord (3 poeng til nå) har 27 kamper igjen: VIF (b) 0, MFK (h) 0, Viking (h) 1, Godset (b) 1, B/G (h) 0, Stabæk (b) 1, S08 (h) 3, KBK (b) 0, FKH (h) 3, Odd (b) 0, LSK (h) 3, Brann (b) 0, TIL (h) 3, S08 (b) 1, VIF (h) 1, MIF (b) 0, Stabæk (h) 3, Viking (b) 0, Odd (h) 1, RBK (b) 0, Godset (h) 1, B/G (b) 0, MFK (b) 0, Brann (h) 1, FKH (b) 1, KBK (h) 3, LSK (b) 3. Da får de 33 poeng etter 7-9-11 i de 27 siste.

Godset (4 poeng til nå) har 27 kamper igjen: Brann (b) 0, RBK (h) 0, B/G (b) 0, MIF (b) 0, SF (h) 1, MFK (b) 0, VIF (h) 1, Viking (b) 0, Stabæk (h) 3, Odd (h) 3, FKH (b) 1, S08 (b) 1, Brann (h) 1, Odd (b) 1, KBK (h) 3, Stabæk (b) 1, S08 (h) 3, VIF (b) 0, Viking (h) 1, B/G (h) 0, SF (b) 1, MFK (h) 0, TIL (b) 1, MIF (h) 1, LSK (b) 3, FKH (h) 3, RBK (b) 0. De får de 33 poeng etter 6-11-10 i de 27 siste.

--

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Heller ikke denne gangen ble det gjort noen endringer i starteelleveren fra forrige kamp.

Allerede etter ett minutt kom Stabæk til en farlighet da Oliver Edvardsen fikk ballen ute på deres høyreside og la skummelt inn foran mål, men heldigvis fikk Ole Martin Kolskogen ordnet opp.

Etter knappe seks minutter fikk vi en kjempemulighet da Vegard Forren slo en flott førtimeterspasning som fant Robert Taylor som gikk på løp bak Sturla Ottesen. Finnen kom alene mot keeper Marcus Sandberg som kom ham i møte. Avslutningen gikk forsøksvis mot det høyre hjørnet, men gikk i stedet rett på sistnevnte. Daouda Bamba klarte å krige til seg returen, men avslutningsforsøket ble blokkert av Yaw-Ihle Amankwah. Der burde det stått 1-0 til oss!

Brann skulle etter hvert dominere i banespillet og etter drøye tolv minutter fikk vi straffe da Mats Solheim la Mathias Rasmussen i bakken.

Men Branns 2021-sesong er seg selv lik og Taylor hadde åpenbart ikke lært noe som helst av den høye kvaliteten i onsdagens Europaliga-straffesparkkonkurranse. Han slo et dårlig straffe mot venstre som Sandberg ikke hadde for store problemer med å ta. Helt typisk for den motgangen vi er i!

Et par minutter senere fikk Petter Strand en mulighet da han fikk ballen på ti-tolv meters skrått hold og med bare Stabæks keeper mellom seg og hele målet. Imidlertid stoppet han helt opp i stedet for å skyte, forsøkte å gi til Bamba, men sistnevnte klarte aldri å dempe ballen og dermed var også den muligheten rotet bort.

Og i det 19. minutt var det lite tvil som hva slags dag dette var: Etter brent straffe, brente sjanser og spilldominans uten uttelling, fikk Stabæk på toppen av det hele et billig straffespark!

Moonga Simba og Oliver Edvardsen så ut til å være like gode i en duell rett innefor sekstenmeterhjørnet og Simba var først på ballen, men de blåsvarte fikk likevel et forsøk ellevemetersmerket.

En mulighet de i motsetning til Taylor klarte å utnytte da straffeskytteren med det treffende(!) navnet Sammy Skytte traff med sitt ellevemetersforsøk.

Dermed hadde vi sluppet inn mål i 21 strake seriekamper.

Etter 28 minutter hadde Strand et frispark fra spiss vinkel mot nærmeste kryss som Sandberg fomlet ut til corner.

Det var i det hele tatt ganske hendelsesfattig en stund, men seks minutter før pause var Mats Solheim ikke så langt unna for vertene på en heading etter corner.

Lagene gikk til pause med 1-0 til Stabæk, selv om Brann hadde vært best spillemessig. Imidlertid hadde hjemmelaget kommet noe tilbake de siste minuttene.

Starten av andre omgang var ikke veldig hendelsesrik, men etter 55 minutter fikk Skaanes en halvsjanse etter nok en god langpasning fra Forren. Stabæk-fansen ropte på "soleklar offside på flere meter", men reprisene viste at den påstanden var veldig feil. Onside-plasserte Skaanes kom seg etter hvert til skudd fra atten meter, men det gikk utenfor.

Vi hadde etter hvert et spillemessig overtak igjen, men slet voldsomt med å komme til sjanser. Etter en time hadde Ole Didrik Blomberg et volleyskudd fra 25 meter, men Sandberg hadde kontroll. To minutter senere forsøkte Mathias Rasmussen seg fra samme distanse, men med samme utfall.

19 minutter ut i omgangen forsvant det siste håp om rød feiring etter kampen. Da vant tidligere Brann-spiller (selvsagt!) Yaw-Ihle Amankwah på hodet inne i femmeteren på en corner og satte inn 2-0-ledelse for klubben fra vestenfor vestkanten.

Etter dette virket piffen å gå ut av Brann og da knappe tyve minutter gjenstod var det tid for våre to første bytter: Filip Delaveris og David Wolfe kom inn for henholdsvis Robert Taylor og Ruben Kristiansen. Og syv minutter etter det igjen kom Aune Heggebø inn for Moonga Simba.

Åtte minutter før slutt gikk Strand over ende i feltet i en duell mot Simen Wangberg, men hadde han fått straffe der ville det gjerne stått 1-1 i billige sådanne.

To minutter før slutt fikk Filip Delaveris muligheten etter en fin langpasning fra... nei ikke Forren denne gang, men... Rasmussen. Delaveris sitt skudd fra spiss vinkel gikk imidlertid rett på keeper.

Brann økte presset mot slutten da det egentlig allerede var for sent. Kampen endte 2-0 til Stabæk på en arena der vi hadde vunnet de tre foregående oppgjørene - og vi står fremdeles med null poeng etter seks kamper. Seks strake tap er for øvrig tangering av klubbrekorden i antall serietap på rad. Det var 40 år siden sist...

(Fortsetter under bildet)

--


Rim og regler:


Stabæk borti Bærum,

jo de kunne vi vel slå?

Vi var jo bra mot Glimt,

så joda, dette kunne gå!

I hvert fall ett poeng,

og kanskje score ett og to?

Skal Brann få ny kontrakt,

så måtte jakten starte no!

*

Det startet ikke ille,

og vi fikk da også straffe

Men heller ikke straffespark

skal Brann få til å klaffe

For ingenting går veien,

Taylor brente selvsagt det

Og minutter etter

ble vi presset ned i kne

*

For da fikk Stabæk straffe,

det var billig, kan man si

Den satte de jo inn,

og det var surt, selvfølgelig

Vi håpet på balanse,

men hva skjedde selvsagt da?

Jo, Stabæk fikk sitt andre,

ved bergenser Amankwah

*

Og Brann kom ikke nærmere,

Stabæk vant med to

Med null poeng på seks,

vi spør; ka søren gjør vi no?

For må dette snu,

vi må nå kraftig ta oss sammen!

Og det må skje på søndag,

mot de mørkeblå fra Drammen!

*


--

Kuriosa:


* Dette var vårt sjette strake serietap. Sist vi ikke tapte i serien var da vi slo Odd 2-1 på Stadion i fjorårets siste runde. Forrige gang vi tapte seks strake seriekamper var i juli-august 1981. Vi klarte det også i august-september 1979. Dette er også klubbrekorden.

* Dette var vårt fjerde strake bortetap i serien. Sist vi tok poeng borte var da vi spilte 1-1 mot Start i fjorårets siste bortekamp. Vi har dessuten seks strake bortekamper i serien uten seier (0-1-5). Sist vi vant borte i serien var da vi slo Rosenborg 3-2 på Lerkendal 24. november. Forrige gang vi tapte fire strake bortekamper i serien var fra mai til juli 2016. Forrige gang vi spilte seks strake bortekamper i serien uten å vinne var fra september 2013 til mai 2014 da vi gjorde det i åtte (0-3-5). Forrige gang vi bare tok ett poeng over seks bortekamper var fra november 2012 til juli 2013 da vi bare tok ett poeng i løpet av ni bortekamper.

* Dette var tredje gang de siste fem seriekampene at vi ikke klarte å score.

* Dette var andre gang på tre bortekamper at vi ikke klarte å score.

* Dette var vår 21. strake seriekamp med baklengsmål. Sist vi holdt nullen i serien var da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august. Forrige gang vi hadde så mange strake seriekamper med mål imot, var i 1994-95 da vi hadde det i 27.

* Brann har sluppet inn mål i elleve strake bortekamper. Sist vi klarte å holde nullen borte var da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i elleve strake bortekamper i serien var fra august 2012 til september 2013 da vi gjorde det i 18.

* Brann har minst to baklengs i seks strake seriekamper. Forrige gang vi slapp inn minst to mål i seks strake seriekamper var i 2012 da vi fjorde det i syv. Forrige gang vi slapp inn 17 mål totalt over seks seriekamper var i mars-april 2010.

* Vi har null poeng. Det er ti færre enn etter seks kamper i fjor og det minste vi noen gang har hatt etter seks kamper. Den gamle klubbrekorden var ett poeng i 1948/49. I nedrykksåret 2014 hadde vi fire.

* Vi har null bortepoeng. Det er syv færre enn etter fire bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter fire bortekamper siden vi hadde det samme i 2013.

* Vi har scoret fire mål. Det er fem færre enn etter seks kamper i fjor og det minste vi har hatt etter seks kamper siden vi hadde det samme i 1990. Klubb-bunnrekorden vår er to i 1971.

* Vi har scoret tre bortemål. Det er to færre enn etter fire bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter fire bortekamper siden vi hadde kun ett i 2013.

* Vi har sluppet inn 17 mål. Det er syv flere enn etter seks kamper i fjor og det meste vi har hatt etter seks kamper siden vi hadde 19 i 1952/53. Klubbrekorden er 20 i 1948/49.

* Vi har tolv baklengs etter fire bortekamper. Det er fire flere enn etter fire bortekamper i fjor og det meste vi har hatt etter fire bortekamper siden vi hadde 13 i 1996. Klubbrekorden er 16 i 1958/59.

* Vi har 13 minusmål. Det er tolv dårligere enn etter seks kamper i fjor og det dårligste vi har hatt etter seks kamper siden vi hadde minus 13 i 1952/53. Dette er også klubbrekord.

* Vi har ni minusmål borte. Det er seks dårligere enn etter fire bortekamper i fjor og det dårligste vi har hatt etter fire bortekamper siden vi hadde minus ti i 2013. Klubbrekorden er minus tolv i 1958/59.

* Lagene som har hatt null poeng etter seks kamper: Mjøndalen (1949/50), Sparta (1957/58), Raufoss (1964), Sandefjord BK (1965), Kongsvinger (1999) og Hønefoss (2010). Rekorden er Sparta som tapte alle de elleve første i 1957/58. Siden seriesammenslåingen i 1961/62 er det Kongsvinger med syv strake tap fra seriestart i 1999 som er rekorden.

* Dette var 43. gang at et lag i den øverste norske serien har stått med minst 17 baklengs etter seks kamper. De forrige var AaFK som hadde 19 i fjor.

* Dette var 19. gang et lag i den øverste divisjonen har stått med minst 13 minusmål etter seks kamper, men bare åttende gang siden seriesammenslåingen i 1961/62. De forrige var Hønefoss som hadde minus 16 i 2010.

* Av lagene som har hatt null poeng etter seks kamper, er det bare Sparta (minus 17) i 1957/58, Sandefjord BK (minus 14) i 1965 og Hønefoss (minus 16) som har hatt så dårlig målforskjell som oss.

Brann innbyrdes mot Stabæk:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

23


13

6

4


58

26

Bærum

24


8

4

12


26

44

Totalt

47


21

10

16


84

70

* Brann hadde før torsdag seks strake seriekamper mot Stabæk uten tap (5-1-0). Forrige gang vi tapte mot dem i serien var da de slo oss 2-0 på Nadderud 9. juli 2017.

* På Nadderud hadde Brann før torsdag tre strake seire i serien. Forrige gang vi ikke slo dem der, var da de slo oss 2-0 i 2017.

* Brann hadde før torsdag scoret i seks strake seriekamper mot Stabæk. Forrige gang vi ikke scoret mot dem i serien var da de slo oss 2-0 på Nadderud 9. juli 2017.

* Brann hadde før torsdag scoret i tre strake bortekamper i serien mot Stabæk. Forrige gang vi ikke scoret mot dem borte i serien var da vi tapte 0-2 i 2017.

* Brann har nå sluppet inn mål i to strake seriekamper mot Stabæk. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 2-0 på Nadderud i fjor.

* Brann hadde før torsdag to strake borte uten baklengs mot Stabæk i serien. Forrige gang de scoret mot oss på Nadderud var da vi vant 2-1 der i 2018.

-

Hendelsene:

01:10 - Stabæk: Herolind Shala slår ut på deres høyreside til Oliver Edvardsen som legger en skummel markkryper inn foran mål, men Ole Martin Kolskogen klarerer.

04:25 - Stabæk: Shala faller teatralsk i feltet når Kolskogen er såvidt borti ham. Stabæk vil ha straffe. Hadde vært billig.

05:01 - Brann: Daouda Bamba utfordrer på venstresiden av feltet og legger på tvers over til Mathias Rasmussen som mister ballen på sekstenmeteren.

05:50 - Brann: Meget bra fremspill fra Vegard Forren som slår en 40-meterspasning frem til Robert Taylor som løper inn bak Sturla Ottesen og kommer alene med Stabæk-keeper Marcus Sandberg, men ballen går rett på sistnevnte som kommer finnen i møte når han avslutter fra 13-14 meters skrått hold. Bamba får kriget til seg returen, men avslutningen blir blokkert av Yaw-Ihle Amankwah.

07:45 - Brann: Petter Strand med frispark fra venstre. Det plukker Sandberg enkelt ned.

09:38 - Brann: Kasper Skaanes spiller igjennom til Bamba, men inne i feltet blir han stanset av Nicolas Pignatel Jenssen.

12:14 - Brann: Rasmussen skyter fra 21 meter, men det blokkeres inne i feltet.

12:25 - Brann: Vi får straffe når Vegard Forren spiller til Rasmussen som kommer på løp på høyresiden av feltet og Mats Solheim er oppe med en arm og legger Rasmussen i bakken.

13:05 - gult kort, Stabæk: Mats Solheim får gult kort for straffesituasjonen.

13:14 - Brann: Taylor slår en dårlig straffe mot venstre og Sandberg redder.

15:27 - Brann: Taylor slår inn mot ytre del av sekstenmeteren hvor han finner Bamba som header til Strand. Bergenseren får ballen på ti-tolv meters skrått hold, men med kun keeper mellom seg og hele målet. Imidlertid velger han å stoppe litt opp i stedet for å skyte, og dermed faller hele situasjonen i fisk. Han sender tilbake til Bamba som ikke klarer å dempe ballen.

18:38 - Stabæk: Hjemmelaget får straffe når Moonga Simba og Oliver Edvardsen kræsjer rett innefor hjørnet av sekstenmeteren. Begge ser ut til å gå like mye inn med høye bein, Simba ser ut til å treffe ballen først, men hjemmelaget får likevel straffe.

20:30 - 1-0, SCORING STABÆK, SAMMY SKYTTE - STR.: Skytte skyter mot høyre og Opdal går feil vei.

25:25 -> bytte Stabæk: Herman Geeluyden inn for Oliver Edvardsen.

27:59 - Brann: Strand med et frispark fra et par meter utenfor siden av feltet. Han forsøker et direkteskudd mot nærmeste kryss, men Sandberg har kontroll - skjønt han glipper ballen ut til corner.

29:08 - Brann: Strand slår et frispark mot bakerste hvor Taylor header inn igjen foran mål. Sandberg plukker ned den høye headingen.

30:30 - gult kort, Brann: Ruben Kristiansen får gult kort for noe knuffing.

31:19 - Brann: Skaanes slår lavt inn fra venstre, men ingen røde er i nærheten. Sandberg redder enkelt.

34:01 - Stabæk: Solheim stjeler ballen fra Ruben i vårt felt. Etter hvert skyter Markus Solbakken fra tyve meter, men det er svakt og går fem-seks meter utenfor.

39:15 - Stabæk: Corner fra Sturla Ottesen. Den slås mot nærmese hvor Solheim vinner mot Forren på hodet på femmeteren, men headingen går utenfor lengste stolpe.

40:14 - Stabæk: Vi unngår såvidt at Shala kommer til avslutning på femmeterhjørnet, men han får aldri skutt.

45:00 + 1:10 - Stabæk: Kornelius Normann Hansen med et frispark fra 26-27 meter. Det går rett på Opdal.

45:00 + 1:15: Pause. 1-0 til Stabæk etter 1-1 i angrep med avslutninger i feltet - straffene ikke medregnet.

- 2. omgang: -

46:44 - Stabæk: Shala slår langt frem til Kosuke Kinoshita på deres venstreside. Han utfordrer Blomberg, men mister heldigvis ballen midt inne i feltet.

49:55 - gult kort, Brann: Mathias Rasmussen for en illegal takling på Sammy Skytte.

51:23 - Brann: Simba gjør nok en gang en god jobb på høyresiden og forsøker å spille frem Strand, men ballen blir for lang.

52:27 - Brann: Brann med flere trekk før Skaanes til slutt legger inn fra venstre, men inne foran mål får Solheim headet til corner før ballen når Simba.

54:06 - Stabæk: Shala forsøker å skyte fra 22 meter, men det blokkeres umiddelbart av Kolskogen.

54:42 - Brann: Det slås nok en gang langt fra Forren mot Skaanes på venstresiden. Han trekker innover og skyter fra atten meter. Det går et par-tre meter utenfor.

55:30 - gult kort, Stabæk: Herman Geelmuyden for en stempling på Forren.

60:08 - Brann: Ruben legger inn fra venstre mot Simba, men Solheim header til corner.

60:37 - Brann: Blomberg skyter på volley fra 25 meter. Rett på keeper.

61:21 -> bytte Stabæk: Simen Wangberg inn for Mats Solheim.

62:08 - Brann: Simba med et raid oppover høyresiden. Etter hvert skyter Rasmussen fra 25 meter. Rett på Sandberg - igjen!

62:52 - Stabæk: Kinoshita lurer bort Kolskogen på Stabæks venstreside av vår sekstenmeter. Han får en mulighet fra noen meter utenfor femmeterhjørnet, men Ruben får heldigvis blokkert.

62:58 - gult kort, Brann: Ole Didrik Blomberg for en situasjon noen sekunder tidligere mot Jenssen, der dommeren lot Stabæk få fordelen.

63:45 - 2-0, SCORING STABÆK; YAW-IHLE AMANKWAH: Det er corner fra Ottesen og to meter fra mål vinner Amankwah på hodet og header inn 2-0 i høyre hjørne.

68:39 - Stabæk: En eller annen på hjemmelaget skyter fra 25 meters skrått hold, men det går laaaangt utenfor.

70:30 -> bytte Brann: Filip Delaveris inn for Robert Taylor.

70:45 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Ruben Kristiansen.

71:12 - Stabæk: Kinoshita kommer til heading fra ti meter, men er avvinket for offside. Det gikk uansett over.

75:40 - Stabæk: Hjemmelaget presser på, men kommer ikke til avslutning.

76:25 - Brann: Strand slår en god corner inn i femmeteren, men Stabæk får klarert.

77:54 > bytte Brann: Aune Heggebø inn for Moonga Simba.

78:27 - Brann: Rasmussen tryner når han skal legge inn fra høyresiden av feltet.

81:04 -gult kort, Brann: Kasper Skaanes når han med armen slenger Geelmuyden i bakken og hindrer en overgangsmulighet.

82:04 - Brann: Strand går over ende i feltet i en duell mot Wangberg. Ingen straffe. Ville nok vært billig også.

83:12: Stabæk bruker 22 sekunder på ta et kast.

84:16 - Stabæk: Kinoshita slår hardt tvers gjennom femmeteren. Heldigvis ingen blåsvarte til å omsette det innlegget i mål. I stedet var Wolfe nære på å beine den inn i eget.

86:34 - Brann: Rasmussen forsøker å løfte frem til Strand, men sistnevnte når ikke ballen som spretter ut over dødlinjen.

88:16 - Brann: Denne gang er det Rasmussen som slår til med en god langpasning som havner hos Delaveris ute på venstresiden. Han utfordrer Ottesen og kommer til skudd fra 13-14 meters spiss vinkel. Rett på keeper som må gi retur. Bamba fikk ikke kontroll over ballen eller avsluttet på returen. Sistnevnte var uansett offside.

88:50 -> bytte Stabæk: Kristian Bernt Torgersen inn for Markus Solbakken.

90:00 + 1:30 - Brann: Kasper Skaanes slår inn, men det går over alt og alle.

90:00 + 3:30 - Brann: Bamba nære på å nå frem på et langt fremspill fra Strand mot femmeterhjørnet, men ballen går ut over dødlinjen etter at Amankwah såvidt var borti ballen på veien og vi får corner.

90:00 + 4:06: Kampen er slutt. Stabæk vinner 2-0 etter 3-2 til samme lag i angrep med avslutninger i feltet - straffene ikke inkludert.

-

-

Kampfakta:

Stabæk – Brann 2-0 (1-0)

Eliteserien fotball, menn. Nadderud. 600 tilskuere. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden. Gult kort: Mats Solheim, Herman Geelmuyden, Stabæk, Ruben Kristiansen, Mathias Rasmussen, Ole Didrik Blomberg, Kasper Skaanes, Brann.


Mål: 1-0 Sammy Skytte (str. 20:30), 2-0 Yaw-Ihle Amankwah (63:45).

Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Yaw-Ihle Amankwah, Nicolas Pignatel Jenssen, Mats Solheim (Simen Wangberg fra 62. ) – Herolind Shala, Sammy Skytte, Markus Solbakken (Kristian Bernt Torgersen fra 89.) – Oliver Edvardsen (Herman Geelmuyden fra 26.), Kosuke Kinoshita, Kornelius Normann Hansen.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (David Wolfe fra 71.) – Petter Strand, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes – Moonga Simba (Aune Selland Heggebø fra 78.), Daouda Bamba, Robert Taylor (Filip Delaveris fra 71.).

-

Kampstatistikk:


Sjanser: 4-4 (VG Live)

Avslutninger: 9-6 til Stabæk

Avslutninger på mål: 5-4 til Brann.

Ballinnehav: 55 % til Brann.

Angrep med avslutninger i feltet (ikke inkl. straffene): 3-2 til Stabæk (mine tall). 1. omg.: 1-1. 2. omg.: 2-1 til Stabæk.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb
b

h

b

b

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90

90


510

6

6

2


Barmen

90

90

45

13*
238

4

3


1

Blomberg

90

45


90

90

90


405

5

5


1

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*


197

6

1Forren

90

90

90

90

90

90


540

6

6


2

Grøgaard

90

747*171

3

2Heggebø


9*1*

13*


23

3
Kolskogen


90

90

90

90

90


450

5

5Kristiansen

90

90

90

90

90

70


520

6

6

1

1

Opdal

90

90

90

90

90

90


540

6

6Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90


376

6

4


1

Simba


16*

21*

64

73

77


251

5

3


1

Skaanes77

90

89

90


346

4

4


1

Strand

90

90

90

90

83

90


533

6

6Taylor

90

74

69

86

90

70


479

6

6

1


Tveita


70

90

160

2

2Wassberg13*

13

1
Wolfe

81

16*

45*

26*


20*


188

5

1-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

Brann.no