Gå til sidens hovedinnhold

Det skjedde mer i helgen enn du tror

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 10.000 mosjonister slet asfalten og Brann spilte 1-1 lørdag, men Idrettsbyen Bergen har mer å by på. Dette har skjedd denne langhelgen!

Det har vært mye fotball på menyen. Åsane tapte 1-2 mot Ranheim (les alt om oransjetrøyene her), Arna-Bjørnar imponerte i Oslo mot hardtsatsende Vålerenga, og lokalfotballen ruller videre (alle kamprapportene leser du gjennom hele året her!).

Bergen City Marathon satte byen på hodet, men Askstafetten bød også på noen høydepunkter.

Her er Bergens andre prestasjoner i løpet av helgen:

Kulekjøring: NM-gull til Finne og Andersen

Synva Finne og Tevje Lie Andersen tok hvert sitt NM-gull i kulekjøring i Myrkdalen mandag.

Under perfekte værforhold vant 16 år gamle Finne foran Nora Lødøen og Kristine Gullachsen.

– Kjempemoro med mitt første NM-gull. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å sette runnet mitt under trening og i konkurransen, sa Finne.

Ungjenten går på toppidrettslinjen ved Voss gymnas. Hun satser tungt på kulekjøring, og i vinter slo Finne til med et par sjetteplasser i europacupen.

Lødøen kjempet innbitt om seieren, men måtte se at poengene gikk i Finnes favør.

På herresiden vant Tevje Lie Andersen foran Ole Fretheim. Bronsen gikk til Georg Hernes.

– Deilig å avslutte sesongen med seier. Ole ga meg kamp om gullet i dag, sa Andersen.

I sesongavslutningen imponerte de norske kulekjørerne med medalje i junior-VM og sterke plasseringer i senior-VM.

– Jeg føler at vi har ting på gang og at vi har nærmet oss de beste i verden. Det blir moro å starte opp igjen treningen foran en ny sesong, sier Andersen. (@NTB)

Fakta

NM fristil i Myrkdalen mandag, kulekjøring:

Menn:

1) Tevje Lie Andersen, Voss 81,13, 2) Ole Fretheim, Voss 76,19, 3) Georg Hernes, Voss 70,11, 4) Kenneth Rykke Almenningen, Voss 64,46, 5) Patrik Søreide, Voss 59,76, 6) Joakim Stabæk, Voss 54,58.

Kvinner:

1) Synva Finne, Voss 58,55, 2) Nora Lødøen, Voss 57,60, 3) Kristine Gullachsen, Bergen 54,52, 4) Jennifer Gjesdal Woodward, Bergen 44,89, 5) Ingrid Lindblad, Christiania 32,25, 6) Sofia Skoog, Christiania 27,06.

Styrkeløft: Råsterke veterandamer

NM i styrkeløft utstyrsfritt for ungdom, junior og veteran i Laksevåg idrettshall ble avsluttet mandag med veterandamene.

Monica S. Rasmussen fra Bryggen SK ble norgesmester i klassen for veteran 40-49 år, -63 kg. Hun satte ny norgesrekord i knebøy med 150,5 kg, ny norgesrekord i markløft med 153,5 kg og ny norgesrekord totalt.

Siv Bjørkestrand fra Odin SK ble norgesmester i klassen for veteran 40-49 år, 84+ kilo. Hun satte norgesrekord i knebøy først en gang med 145,5 kg, så forbedret hun den til 152,5 kg. Hun satte også norgesrekord i markløft, både for veteran og for åpen klasse, først med 191,5 kg, deretter med 205,5 kg som ga ny norgesrekord totalt.

NM hadde 193 påmeldte og 174 startende deltakere. Stevnet ble arrangert av Odin SK og ble arrangert over fire dager.

Les også

Er dette Bergens råeste 50-åring?

Sjakk: Nytt gull

Søråshøgda skole vant barneskoleklassen i helgens NM for skolelag i sjakk.

Afras Mansoor, Ariza Hina, Liam Jansson Rønnestad og Jonas Bringsvor Nilsen spilte på laget for Søråshøgda. Skolen vant også gull i NM og sølv i nordisk mesterskap for skolelag i fjor.

Amerikansk fotball: Seier i eliteseriedebuten

Åsane Seahawks rykket opp fra 1. divisjon i fjor, og spilte lørdag sin første kamp noensinne i toppdivisjonen i amerikansk fotball. Åsane-laget vant 33-21 borte mot Vålerenga Trolls.

– Vi hadde et svært godt defensivt lag. Og i den offensive delene var vi akkurat gode nok til å slå motstanderen, sier Åsane-spiller Lasse Svenskberg til BA.

På sin egen hjemmeside skriver Åsane Seahawks at seieren var et av høydepunktene i klubbens 20-årige historie.

Eliteserien består av seks lag.

– Vi har egentlig planer om å vinne så mye som mulig. Men vi er underdogs. Det er ikke akkurat ventet at vi skal vinne, men vi startet sterkt, sier Svenskberg.

Lagets neste kamp er 7. mai borte mot Lura Bulls.

Kommentarer til denne saken