– Festspillene i Bergen er et kraftsentrum i norsk kunst- og kulturliv, og jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder. Med sitt internasjonale nettverk og brede erfaring vil Magne Furuholmen styrke Festspillene i årene som kommer, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

– En posisjon som styreleder for Festspillene i Bergen er et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar, sier Furuholmen i samme pressemelding. 

– Det er imponerende hvor gjennomgående høyt kunstnerisk nivå Festspillene har klart å holde gjennom så mange år. Min oppgave som styreleder blir å tilrettelegge for en videre utvikling av festivalens utadrettede profil, og bygge på det gode arbeidet som administrasjonen og tidligere styreleder har nedlagt, fortsetter han.

Onarheim blir vara

Lokalpolitiker i Bergen, Hilde Onarheim (H) blir personlig vara for Magne Furuholmen.

Herman Friele er oppnevnt som statens medlem i representantskapet for Festspillene i Bergen i perioden 2016-2019. Friele etterfølger Gisle Johnsen.

Som personlig vara for Herman Friele er Elisabeth Anfinsen Seim – direktør for BI Bergen, oppnevnt.

Magne Furuholmen deltar også som kunstnerisk utøver under Festspillene i år. Han skal opptre sammen med kunstkollektiver Apparatjik. Gruppen består i tillegg til Furuholmen av Guy Berryman fra Coldplay, Jonas Bjerre fra Mew og produsenten Martin Terefe.

Til Bergen

Før helgen åpnet Furuholmen utstillingen «Marginalia» sammen med forfatter Lars Saabye Christensen. Med a-ha ga han ut comeback-platen «Cast in Steel» i september i fjor.

Etter en mindre turné i Sør-Amerika før jul drar keyboardisten ut på turné igjen sammen med Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i mars. Da spiller bandet i Russland, Latvia, Hviterussland, Storbritannia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Sveits, Østerrike og Luxembourg. Turneen avsluttes med fem konsertdatoer i Norge. Den aller siste finner sted på Bergenhus Festning 7. mai.

BA kommer tilbake med mer.