11. desember arrangeres Nobelkonserten til ære for vinneren av Nobels fredspris.

I år som i fjor arrangeres den TV-sendte konserten i Telenor Arena i Bærum.

Tirsdag offentliggjorde arrangørene første navn på årets program. Det første navnet som er klar for konserten er fanagutten Alan Walker (20).

Alan Walker har mer enn 4 milliarder avspillinger og visninger globalt av sine låter og er en av verdens mest suksessrike artister de siste to årene.

Det var VG som først skrev om saken.

– Da jeg ble spurt om jeg var interessert i å opptre under årets fredspriskonsert, var svaret enkelt, sier Walker til VG.

– Stor stas å få denne muligheten

– Det er en av årets største begivenheter, som blir sendt på TV til utallige mennesker verden over. Jeg føler fortsatt at jeg er helt i startfasen av min karriere, og det er stor stas for meg å få denne muligheten allerede nå, sier Walker i en pressemelding fra arrangørene.

Også i 2015 var Bergen godt representert på scenen, da Kygo og A-ha lagde fest på nobelkonserten. I 2016 var det Highasakite og Marcus og Martinus som var de norske innslagene.

«Det er med glede vi kan annonsere Alan Walker som den første av årets artister. Vi har med stor interesse fulgt med på Walkers oppsiktsvekkende kometkarriere de siste årene og er stolte over å ha ham med», står det i pressemeldingen fra Odd Arvid Strømstad i Warner Bros. og Kristian Kirkvaag i Gyro, produsentene av Nobels Fredspriskonsert.

Konserten markedsføres med emneknaggen «Peace is loud».