Den siste tiden har Aurora Aksnes tilbragt på USA-turné, og hun har spilt for nærmest fulle hus i byer som San Francisco og Los Angeles. Hun har også spilt på flere av USAs største talkshow, deriblant Jimmy Fallon og senest på «The Late Show with Stephen Colbert».

Etter planen skulle 20-åringen fra Os spilt i Portland, Oregon den 1. desember. Slik skulle det imidlertid ikke bli. I natt ble det meldt på artistens Facebook-side og Facebook-konto at konserten var avlyst. Det var VG som først omtalte saken.

– Due to sudden illness AURORA can not perform tonight in Portland, er meldingen som ble delt på hennes Facebook-side.

– Hun har hatt blindtarmbetennelse som hun er operert for, men hun er på beina igjen nå, sier Kim Paulsen i Petroleum Records til VG.

Fansen ønsker henne god bedring

På både Twitter og Facebook ønsker fansen henne god bedring, og ber henne passe på seg selv.

– Aurora trenger å hvile, hun har jobbet for hardt. Ta vare på deg selv, warriors and weirdos (fansen, journ. anm.) elsker deg, er bare en av mange støtteerklæringer på Facebook.

Etter planen skulle Aurora også spilt i Seattle den 2. desember og i Vancouver i Canada den 3. desember, før hun returnerer til Norge. Det er ikke klart hva som vil skje med disse to konsertene enda.

Også tidligere i år har Aurora måttet avlyse konserter. Det var to konserter i april, som skulle funnet sted i Toronto og Montreal i Canada.

Da var det stemmeproblemer som var årsaken til at konsertene ble avlyst.

Nominert til årets bergenser

I slutten av november ble det klart at Aurora er en av de nominerte til prisen Årets Bergenser, som stemmes frem av BAs lesere.

– Det er kjempestas!!! KJEMPESTAS!, kommenterte Aurora da.