Gå til sidens hovedinnhold

a-ha-medlem signerer for bergensk plateselskap

Apollon Records har signert en rekke artister den siste tiden. Nå skal de gi ut plater med Savoy

Artikkelen er over 5 år gammel

Apollon Records gjenoppsto for få år siden. Nå har de signert a-ha-Pauls andre band, Savoy.

Magne Furuholmen ble ny styreleder for Festspillene i starten av februar. Nå har også a-ha-kollega Paul Waaktaar-Savoy knyttet enda et bånd til Bergen, med Savoy.

Bandet som oppsto i den første lengre pausen a-ha tok fra 1994, har ikke vært aktive siden 2008.

Før det vant de Spellemannprisen i kategorien Årets Popgruppe både for tredjeplaten «Mountains Of Time» (1999) og «Reasons To Stay Indoors», som kom ut 2001.

Entusiasmen

Nå har gruppen altså skrevet kontrakt med det lille bergensbaserte plateselskapet Apollon Records. Savoys første album, «Mary is Coming», kom i februar 1996 og solgte til gull. Albumet inneholdt også bandets hittil største hit, «Velvet». Gruppens foreløpig siste plate, «Savoy Songbook Vol. 1» dukket opp i 2007.

– Vi har signert en kontrakt med Apollon for gjenutgivelse av alle de fem første Savoy-platene. Det blir første gang de kommer på vinyl og digitale plattformer, forteller Paul Waaktaar-Savoy, for tiden på Europa-turné med a-ha, til BA.

– Hvorfor Apollon?

– Apollon har lenge vist stor entusiasme for Savoy og det betyr mye for oss. Det betyr alt, egentlig.

– Når kommer det nytt materiale fra Savoy?

– Den nye Savoy-platen blir mikset nå frem mot sommeren og er foreløpig ikke signet til noe selskap, fortsetter han.

Savoy har i løpet av relativt få album vært signert til flere plateselskap enn mange andre er i løpet av en lang karriere; Warner Music, EMI, Eleventeen/Sonet og Universal. Debuten, som ble gitt ut på Warner, ble utgitt både i Europa, USA og Japan.

Og selv om «Mary is Coming» var Savoys første er det ikke den som skal reutgis på Apollon først, det er andrealbumet «Lackluster Me». Apollon venter nemlig på at «Mary is Coming» frigis fra Warner i USA.

Reutgivelsene

Mer enn 30 år etter at band som Elektrisk Regn og Alle Tiders Duster ga ut sine plater på Apollon Records ble selskapet vekket til live igjen i 2013. I fjor sommer ble det også etablert et aksjeselskap. På den korte tiden selskapet har vært aktivt igjen har de gitt ut tre album med Evig Din For Alltid, i tillegg til plater med Wunderkammer, Wholy Martin og Good time Charlie. Selskapet har også reutgitt plater med Pogo Pops, Pompel & The Pilts og Poor Rich Ones.

William Hut og Empty Bottles Broken Hearts er innlemmet i plateselskapets rekker den siste tiden.

Eierandelen

Platebutikken Apollon har en liten eierandel i plateselskapet med samme navn. Robin Mortensen, som driver platebutiken Playcom på Åsane Senter er hovedeier sammen med Tor Tessem, daglig leder på Apollon. Førstnevnte har lenge hatt lyst til å gi ut Savoy-albumene.

– Det å signere Paul Waaktaar-Savoy og Savoy er en liten guttedrøm ettersom a-ha var mitt første favorittband sammen med Kate Bush og Peter Gabriel. Jeg fikk «Hunting High And Low» da den kom i 1985, både på cd og kassett. Jeg var også stor fan av Savoy og har alle platene, sier Mortensen.

Han hadde vært i dialog med Frode Unneland i Savoy en god stund før avtalen ble spikret.

– Han spiller jo også i Evig Din For Alltid, som er bandet som ga oss ideen til å restarte Apollon Records.

– Hva er ambisjonene til Apollon Records?

– De er store, det viser signeringen av Savoy. I tillegg har vi masse annet spennende på gang.

Apollon Records

Slipper ny plate med Empty Bottles Broken Hearts 8. april.

Har også gitt ut musikk med Kiss Kiss King Kong, MK's Marvellous Medicine, The Thank Yous og House By The Lake.

 

Kommentarer til denne saken