Bergensband bytter vokalist

Karina Ljone er på plass i Blood Command. Her sammen med Sigurd Haakaas, Simon Oliver Økland og Yngve Andersen.

Karina Ljone er på plass i Blood Command. Her sammen med Sigurd Haakaas, Simon Oliver Økland og Yngve Andersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Blood Command med ny besetning før Den Elleville Festen-konserten på lørdag.

DEL

Hardstlående Blood Command er bandet som ga ut kritikerroste «Funeral Beach» i 2012, turnerte tungt i Norge og prøvde seg i utlandet. Silje Tombre og co. fikk også meget gode anmeldelser, blant annet i England. Så ble det stille. I 2014 spilte bandet kun én konsert, på Bergenfest.

Hemmelighetskremmeriet er over. Nå er de tilbake, med ny vokalist.

– Vi fikk en ny vokalist i november i fjor. Silje (Tombre journ.anm) kom inn i øvingslokalet en dag og sa at dette livet kanskje ikke var noe for henne. Det var ikke så overraskende, egentlig. Vi hadde sett den komme i flere år, forteller Yngve Andersen til BA.

Hemmelig konsert

I helgen spilte Blood Command en hemmelig konsert på Wergeland med sin nye vokalist, Karina Ljone.

– Jeg har hatt henne i kikkerten i ett år. Fem dager etter at Silje sluttet inviterte vi henne ned i øvingslokalet for å teste. Vi sa at det handlet om et sideprosjekt. Vi trengte bare ti minutter så hadde vi en ny Blood Command-vokalist. Og i helgen gikk det veldig bra. Jeg har ikke vært så lykkelig på mange år.

Andersen, som er fra Askøy, beskriver den nye vokalisten slik:

– Hun har den attituden vi så etter. I tillegg er hun en veldig bra vokalist, gitarist og studiotekniker. Og ikke minst er hun fra Askøy og er en viktig del av prosjektet mitt med å gjøre dette til et 100 prosent Askøy-band, sier han og ler.

– Neida, nå er vi 50 prosent. Det holder.

Hardere, særere

Oppfølgeren til «Funeral Beach» skal komme i starten av 2016. I løpet av høsten slipper bandet flere singler. I forhold til bandets kontakter i utlandet, som i stor grad ble opprettet i 2013, og ny vokalist sier Andersen dette;

– Vi fortsetter videre, snakker med de samme folkene som sist og opplever allerede en interesse. Vi hadde tilbud om å gjøre en Europa-turné i oktober, men vi takket nei fordi vi ville gjøre ferdig denne platen.

– Hvordan vil den høres ut?

– Det er mer Blood Command, rett og slett. Det som var hardt er blitt hardere, det som var pop er blitt mer poppete og det sære har blitt særere.

Blood Command-fan

– Jeg har vært fan i mange år, faktisk, forteller Ljone på telefon til BA.

Hun forteller sin versjon av den november-dagen i fjor da hun troppet opp i øvingslokalet til det som var igjen av Blood Command etter at Tombre sluttet.

– Jeg var så nervøs og jeg sang som det stod om livet, men så gikk det jo veldig bra, sier hun og forklarer at det har tatt tid å tilnærme seg det gamle Blood Command-materiale.

– Det var litt vanskelig i starten, men det går mye bedre nå. Det er jo et materiale som jeg ikke har noe eierskap til, i motsetning til det nye vi lager.

– Hvilken musikalsk bakgrunn har du?

– Jeg har spilt litt i noen band, litt av og på, men aldri utgitt noe. Så det er klart at dette er et kjempesteg for meg. Jeg hopper på en måte over den mellomperioden der band nesten sliter seg ut for å nå ut med musikken sin.

Artikkeltags