Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har hørt rykter om at noen skal komme klokken seks i morgen tidlig

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå advarer Kreftforeningen mot å stille opp på Festplassen for tidlig før den store konserten.

Lørdag ettermiddag går Vinterlyd av stabelen på Festplassen. Konserten i regi av Kreftforeningen og P4 og er en del av innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

Advarer mot tidlig oppmøte

Blant artistene på konserten er de svært populære tvillingene Marcus og Martinus. Deres tilstedeværelse gjør at arrangørene nå går ut og advarer unge fans mot å møte opp for tidlig foran scenen på Festplassen.

LES OGSÅ: – I Bergen er jentene flinke til å hyle

– Vi har fått indikasjoner på sosiale medier og fra dem som rigger scenen at det er mange som lurer på hvor tidlig de kan komme i morgen. Blant annet har vi hørt rykter om at noen skal komme klokken 0600. Derfor går vi nå ut med beskjed om at alle som møter opp før klokken ti, vil bli vist bort, sier presserådgiver i Kreftforeningen, Arild Domaas til BA.

Marcus og Martinus solgte nylig ut Oslo Spectrum to ganger, og er antakeligvis landets mest ettertraktede artister i sin målgruppe.

– Vi må rett og slett ta noen forholdsregler i morgen. Vi vil at så mange som mulig skal komme, men det er meldt kaldt vær, og vi ønsker ikke at noen skal forfryse seg, sier Domaas.

Mange var svært kalde

Også tidligere har arrangementet på Festplassen fått unge jenter til å stå opp grytidlig for å se en popstjerne.

– Vi hadde lignende tilstander da vi hadde med oss Isac Elliot for to år siden. Da ble det opprettet en Facebook-gruppe hvor man avtalte å møtes i sentrum så tidlig som mulig for å få best mulig plasser foran scenen. Den gangen måtte vi vise flere bort, faktisk måtte vi be om assistanse for å få dem til å fjerne seg. Mange av dem var svært kalde, sier Domaas.

Nå håper han både unge konsertgjengere og ikke minst deres foreldre leser Kreftforeningens egne konsertvettregler før de kommer til Bergen sentrum lørdag. (Se nederst i saken)

— Merk spesielt det med drikke og ikke minst med å kle seg godt. Det er svært kaldt å stå i ro i timevis dersom man ikke har på seg nok klær. Vi vil ikke at folk skal bli syke, sier han.

Vil samle inn 40 mill

I 2014 møtte ti tusen mennesker opp på Festplassen for å høre blant andre Isaac Elliot og Madcon.

– Jeg blir overrasket dersom det blir færre i morgen, smiler Domaas.

80 kadetter fra Sjøkrigsskolen vil være bøssebærere i sentrum lørdag, og de håper å samle inn nærmere 100.000 kroner i morgen. Målet for hele innsamlingsaksjonen er å samle inn 40 millioner kroner på landsbasis.

Hele konserten streames live på vinterlyd.no.

– Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang, smiler Domaas.

Konsertvettregler

Denne meldingen la Kreftforeningen ut på sine Facebook-sider fredag kveld:

«Vi ber alle som tenker seg i vei om å sette seg inn i våre KONSERTVETT-regler https://kreftforeningen.no/krafttakmotkreft/vinterlyd/konsertvett-pa-vinterlyd/ og gjør oppmerksom på at alle som møter opp før kl 10.00 vil bli vist bort fra området!»

Selve konserten begynner lørdag klokken 1500, mens underholdning og konkurranser begynner klokken 1300.

Kommentarer til denne saken