Kurt Nilsen utestengt på livstid

Nå er Kurt Nilsen tilgitt av senterlederen på Åsane Storsenter etter at han ble utvist for livstid på 1990-tallet.

Nå er Kurt Nilsen tilgitt av senterlederen på Åsane Storsenter etter at han ble utvist for livstid på 1990-tallet. Foto:

Men senterleder for Åsane Storsenter, Nina Schanche Nilsen, tilgir artisten og ønsker ham velkommen tilbake.

DEL

En ny bok av Bård Ose og Frode Øverli forteller om den gangen Kurt Nilsen ble utestengt fra Åsane senter - for alltid.

Rampestreker á la Nilsen

I boken om rockestjernenes rampestreker forteller Bård Ose om den gangen Kurt Nilsen ble utestengt fra kjøpesenteret - på livstid:

«På begynnelsen av 90-tallet ble Kurt Nilsen utstengt fra Åsane senter i Bergen for all fremtid etter å ha hisset på seg senterlederen. Sammen med en kamerat rev Kurt ned og ødela flere blomsterpotter utenfor en videobutikk på senteret...»

Tilgitt av senterleder

Det er en lattermild senterleder, Nina Schanche Nilsen, for Åsane storsenter som tilgir Kurt Nilsens rampestreker for over 20 år siden.

– Slik jeg kjenner historien, var det ikke senterleder, men driftsleder den gang, Frode Sæbø, som bortviste Kurt Nilsen. Jeg kjenner ikke til detaljene i saken. Frode Sæbø gikk dessverre bort tidligere i år, men en ting er sikkert: Kurt Nilsen er hjertelig velkommen til Åsane Storsenter både som kunde og mer enn gjerne på scenen, sier en smilende Nilsen til BA.

Kurt Nilsen, som BA sliter med å få tak i, bekreftet selv at han var utestengt for livstid til VG for 14 år siden:

– Vi satte fyr på skogen, hadde gatekriger, stjal boller fra Jørgensens bakeri og bygde hytte inne på lageret til IKEA og ble utestengt på livstid fra Åsane senter, fortalte Kurt Nilsen til VG den gang.

Artikkeltags