Danseren fra Absence drar til Frankrike fredag. Lørdag kveld kjemper han mot 15 av verdens beste breakere i det som kalles for break battle, altså to breakere som kjemper mot hverandre.

Hektisk liv

– Dette er et av seks slike arrangementer verden over. Det finnes ett offisielt VM, og dette er ett av de uoffisielle, sier Daniel Grindeland fra Gøteborg.

Han har gjennomført en hektisk periode fra nyttår. Hver dag den siste tiden har han danset i «Svanesjøen» og øvd seg til konkurransen i Frankrike.

– Jeg ser veldig frem til å komme i gang. Det har vært hardt for kroppen, sier Grindeland.

Marseilles Battle Pro er en konkurranse der en utøver kvalifiserer seg fra hver verdensdel. Resten av deltakerne er inviterte. Daniel Grindeland er en av de som blir invitert.

– Det har vært målet mitt helt siden jeg begynte å breake. Jeg hadde et mål om å bli verdens beste breaker, men det har så mye med smak å gjøre at det er vanskelig. Men et annet mål var å bli invitert til disse konkurransene, sier Absence-danseren til BA.

Må ha nok selvtillit

I oktober i fjor ble det en delt tredjeplass i Western Europe-finalen.

– Det var kvalifiseringen til det offisielle VM i breakbattle. Hadde jeg vunnet der, så hadde jeg kommet meg til VM, sier Grindeland.

– Hvordan forbereder man seg til en slik konkurranse?

– Målet lørdag er å gå ut på scenen med nok selvtillit, kose meg og gjøre mitt beste. Når jeg har nådd slike konkurranser der jeg kjemper mot de 16 beste, så er det greit å både vinne eller tape, sier Grindeland.

Siden i fjor vinter har han vært på turné med «Svanesjøen», der han har danset i land som Italia, Tykland og Sverige.