Gå til sidens hovedinnhold

Neste år kommer han til Festspillene

Artikkelen er over 5 år gammel

Spilte på Nattjazz i år og inntar Festspillene neste år, som komponist.

– Det er en god mulighet for at jeg kommer tilbake her allerede neste år. Det har vært noen gode møter, det er alt jeg kan si, sa Rufus Wainwright fra scenen under Nattjazz-konserten 1. juni.

Torsdag kom bekreftelsen.

Åpner Festspillene

Den amerikanske teaterregissøren og multikunstneren Robert Wilson har tatt 25 av Shakespeares sonetter og skapt et teaterstykke sammen med det tyske teaterkompaniet Berliner Ensemble og Rufus Wainwright.

I april i år slapp Wainwright albumet «Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets» og «Shakespeares sonetter» blir Festspillene i Bergens åpningsforestilling neste år. Wainwright skal imidlertid ikke stå på scenen selv.

Les intervjuet med Rufus Wainwright: – Jeg levde et utsvevende og crazy liv

Jobbet i flere år

– Dette er et stykke hvor giganter møtes og kunstartene smelter sammen. Når så voldsomme kreative krefter jobber sammen, må det slå gnister, sier festspilldirektør Anders Beyer i en pressemelding. Han har jobbet i flere år for å få forestillingen til Bergen.

– Festspillene har ambisjoner om å utfordre de tradisjonelle skillene mellom kunstartene. Denne forestillingen er et glimrende eksempel på dette, legger han til.

«Shakespeares sonetter» fremføres i Grieghallen 24. og 25. mai 2017. Billetter til forestillingen 25. mai legges ut for salg i dag.

Kommentarer til denne saken