– Jeg har sagt dette mange ganger før, og nå viser vi at vi virkelig er landets humorhovedstad. Jeg kan bekrefte at Komiprisen flytter og blir en integrert del av Humorfest, forteller en storfornøyd teatersjef Sølvi Rolland til BA.

Første gang i 2001

Komiprisen, som både sendes og arrangeres av NRK, har blitt sendt hvert år siden 2001. Den aller første utdelingen fant sted 1. september 2001 på Sentrum Scene i Oslo med Alf Tande-Petersen som programleder. Nå blir det Ole Bull som skal huse utdelingen, i hvert fall i 2016.

– Vi tar dette året først, så ser vi hva som skjer videre, forteller Rolland.

Humorfest ble arrangert for aller første gang i 2013 med navn som Are Kalvø, Thomas Giertsen, Stian Blipp, Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøstheim, Frode Grytten, Dag Sørås og Espen Beranek Holm på programmet.

– Komiprisen skal avslutte hele Humorfest, bekrefter Rolland.

Snur på året

– Dette er en svær produksjon som flytter fra Oslo til Bergen og de bytter også tidspunkt på året for utdelingen. Det vil si at de snur på hele komiåret. Det er en stor snuoperasjon fra NRKs side for å dette til.

– Og Ole Bull er en god arena for en TV-produksjon? Det har ikke blitt gjort altfor mange ganger fra den salen.

– De som har mye mer peiling på TV-produksjon enn meg forteller at Ole Bull er et veldig bra sted for TV, så det skal ikke være noe problem.