Ryktet har begynt å gå om bergensbandet MK's Marvellous Medicine, som har gjort nærmere 80 konserter og slipper plate til høsten. De skal spille på både Skånevik Bluesfestival lørdag, Utkantfestivalen og Osfest i sommer.

– Talent er viktig. Spilleglede er viktig. Kvalitet er viktig. Det har MK's Marvellous Medicine, mener Skånevik Blues-sjef Alf Warloe Christophersen.

– Jeg er mektig imponert, sier «Radio Rock»s Bård Ose om bandet.

«Patti Smith var bra, men hun der bluesdamen som spilte på den små scenen var helt utrolig» siterte Musikknyheter publikum etter å ha hørt den hardtsvingende trioen på Bergenfest. Og foreslo Magic Mirrors neste gang.

– Det var helt fantastisk å høre. Jeg så Patti Smith, og har veldig respekt for henne. Hun er en legende. Det vi håper å formidle, er noe friskt, forteller vokalist, gitarist og låtskriver Marie Kristin Dale.

Spilte etter farens død

– Den dagen var jeg litt shaky, innrømmer hun. Faren døde dagen før Bergenfest-konserten.

– Han ville ikke funnet seg i det hvis jeg ikke hadde gått, erklærer vokalisten og gitaristen som satte inn sjette gir på hjemmebane.

– Vi fikk kjempegod respons, det kom mye positivt ut av det. Jeg ble så stolt, det bare overgikk sorgen. Jeg fikk et skikkelig oppløft.

– Hvorfor har dere satset på å turnere så mye?

– Mange spiller veldig lite, og blir litt blåst opp. Vi spiller mye. Det er jo bluesrock, hvis du skal ha x-faktor i dag må du spille bra. Vi er dyktige musikere og har lyst til å dyrke det vi er god på. Hver for seg er vi gode, sammen er vi Marvellous Medicine. Helt ærlig, vi elsker å spille, fra bunnen av hjertet. Det er musikkglede, konkluderer Marie Kristin Dale.

De har taklet strømbrudd under Parkdagen, knekte mikrofonstativ og leverte en «maktdemonstrasjon» for et fåtall publikummere i Eidfjord, ifølge Hardanger Folkeblad.

– Alle spillejobber er like viktige. Vi har gått den trege veien nå, vi vet det lønner seg i stedet for å bli hauset opp.

Jimi Hendrix

Hun har selvtillit nok til å spille en låt Jimi Hendrix hadde på repertoaret, «Hey Joe».

– Det er jo å vise respekt. Hendrix formidler på sin måte, jeg på min måte. Uansett hva han spiller er det så særegent og har så mye sjel. Det er formidlingsevnen hans jeg ser opp til. Det finnes gitarister som spiller mer teknisk godt. Men hans måte å nå inn til hjertet på folk, det er det jeg elsker, sier Marie Kristin Dale.

– Det er litt unorsk at du ikke er redd for å ta plass?

– I starten følte jeg at jeg ikke tok nok plass. Jeg var eneste jente som studerte gitar i Oslo og i England. Steg for steg har jeg skjønt at jeg har noe her å gjøre. Jeg har lært at du kommer ingen vei ved å være påvirket av Janteloven. Selv om jeg tar plass, vil jeg ikke si at jeg ikke er ydmyk. Jeg er stolt, sier Marie Kristin Dale smilende.

– Scenen er frisonen min. Vi må tørre å riste litt av oss det norske.