Bob Dylan til Koengen

Bob Dylan på Koengen i 2011.

Bob Dylan på Koengen i 2011. Foto:

Bob Dylan spiller i Bergen 21. juni neste år. Det blir legendens tredje konsert i Bergen

DEL

– Han var i Nygårdsparken i 2001 og spilte på Koengen i 2011. Det blir stor stas med gjensyn med en av musikkhistoriens største og mest betydningsfulle artister, sier Frank Nes i Bergen Live.

Nes regner med at Koengen blir utsolgt denne dagen. Billettsalget starter torsdag 6. desember.

– Det er naturligvis en helt ekstraordinær begivenhet å få besøk av Dylan. Ved siden av å være en av gigantene i musikkhistorien er han også den eneste som har fått Nobelprisen i litteratur for sine tekster. Det sier det meste, sier Nes.

Åtte dager senere spiller Dylan i Oslo, og han har flere konserter i Europa denne sommeren. En av dem er i Hyde Park i London 12. juli da han står på scenen med Neil Young, – også en helt spesiell begivenhet.

Helsinki, Stockholm og Göteborg er også blant stedene Dylan besøker neste år.

Nes forteller at det er avtalt en rekke andre europeiske konserter.

– Dylan fortsetter sin «never ending tour» – slik han mer eller mindre har gjort de siste tredve årene, sier Nes.

Bob Dylan er 77 år, men «still going strong».

Bob Dylan er 77 år, men «still going strong». Foto:

Debuterte i 62

Bob Dylan platedebuterte i 1962 med et selvtitulert album. Med to unntak var sangene tradisjonelle amerikanske folk-låter. men allerede året etter kom «The Freewheelin' Bob Dylan» med gigantiske hits som «Blowin' in the Wind», «Girl from the North Country», «A Hard Rain's a Gonna Fall» og «Don't Think Twice, It's All Right», låter som serner er blitt allemannseie over hele verden.

Deretter så ikke Dylan seg tilbake. I alt har han gitt ut 35 studioalbum, 13 konsertalbum og 14 samlealbum. I tillegg finnes flerfoldige bootlegs. 

Dylan ga også ut bøkene «Tarantula» i 1971 og «Writings and Drawings» i 1972. Nobelprisen i litteratur fikk han i 2017. Han har skrevet over 600 sangtekster i en rekke sjangre, fra tradisjonelle vise- og bluestekster tekster til eksperimentell rockepoesi. 

Dylan har også spilt i en rekke filmer, mest kjent er trolig «Pat Garrett & Billy The Kid» fra 1973.

Bob Dylan trakk selvsagt mange publikummere i 2011.

Bob Dylan trakk selvsagt mange publikummere i 2011. Foto:

Artikkeltags